Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ενίσταται για τις δοσολογίες στο αντιλαϊκό μείγμα

Εξηγήσεις απ' την κυβέρνηση για το ποιους ξεπλένει με τη διάταξη για τις offshore εταιρείες, ζήτησε χτες το Ποτάμι, επιμένοντας στο θέμα αυτό, που, σχετιζόμενο με τη διαπλοκή προσφέρεται για την πρόκληση κουρνιαχτού. Μάλιστα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού κάλεσε τις κοινοβουλευτικές ομάδες των άλλων κομμάτων «σε συνεννόηση έτσι ώστε να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για όσες διατάξεις επιτρέπουν ή αφήνουν ανοιχτή τη δυνατότητα σε πολιτικούς να δραστηριοποιούνται σε offshore εταιρείες».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Στ. Θεοδωράκης στη συνέντευξή του χτες στο «Mega». «Οι πολιτικοί δεν μπορεί να έχουν ούτε offshore ούτε λεφτά στο εξωτερικό και όσοι έχουν, πρέπει να υποχρεωθούν να φέρουν τα λεφτά πίσω», ανέφερε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε την πρόταση για περικοπές στις «σπατάλες», αντί «να προσθέτουμε συνεχώς νέους φόρους», όπως είπε, τοποθετούμενος για τις δοσολογίες στο ούτως ή άλλως αντιλαϊκό μείγμα μιας πολιτικής κομμένης και ραμμένης στα μέτρα του κεφαλαίου, που σακατεύει το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. «Ο πρωθυπουργός πρέπει να βάλει μεγάλο μαχαίρι στις σπατάλες του κράτους... Ο δρόμος που τραβάει η κυβέρνηση, με τη συμπαράσταση κατά εποχές και των θεσμών, είναι λάθος. Δεν θα βγει το πρόγραμμα με καινούργιες φορολογικές επιδρομές, όπως δεν βγήκε και παλιότερα. Δεν υπάρχει περίπτωση από τους νέους φόρους να εισπραχθούν τα ποσά που λέγονται», ανέφερε, μεταξύ άλλων, προτρέποντας μάλιστα την κυβέρνηση να μην παρακινεί τον κόσμο σε αγνόηση των φορολογικών του υποχρεώσεων, όπως εξέλαβε τις δηλώσεις Καμμένου, Βούτση και άλλων για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Ερωτηθείς για το ρόλο που μπορεί να έχει ο Κ. Σημίτης στο χώρο του Κέντρου και στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, είπε ότι είναι από τα ελάχιστα εθνικά κεφάλαια της χώρας. «Τον ακούμε, τον υπολογίζουμε, πρέπει να είναι χρήσιμος, αλλά μην τον εμπλέκουμε σε μικροκομματικά παιχνίδια. Το μπόι του είναι πολύ μεγαλύτερο», ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ