Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην πανυγειονομική απεργία στις 8 Ιούνη

Την Τετάρτη 8 Ιούνη απεργούν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες Μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ όλης της χώρας. Στην Αθήνα, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ. Την ίδια μέρα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ) καλούν σε παναττική κινητοποίηση στις 10 π.μ., στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) και πορεία στο υπουργείο Υγείας. Το ΠΑΜΕ καλεί τους υγειονομικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Υγειονομικοί, ψηλά το κεφάλι! Συνεχίζουμε τους αγώνες ακούραστα, επίμονα, με τη μαζική μας συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Ενημερώνουμε τους ασθενείς, βγάζουμε με ευθύνη των σωματείων έγκαιρα το προσωπικό ασφαλείας. Συμμετέχουμε στην οργάνωση της απεργίας, στις Γενικές Συνελεύσεις. Ξεπερνάμε τα εμπόδια που βάζουν οι διοικήσεις και ορισμένες παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στα ΔΣ των σωματείων. Παίρνουμε μέτρα να μην υπονομευτεί και να περιφρουρηθεί σε κάθε χώρο δουλειάς από τους εργαζόμενους.

Η απεργία είναι όπλο στα χέρια μας, αν έχει απεργούς, αν έχει τη μαζική στήριξη όλων των εργαζομένων, τη συμπαράσταση των ασθενών. Γι' αυτό, χωρίς να πάει ούτε μια στιγμή χαμένη, οργανώνουμε την επιτυχία της σε κάθε Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, σε κάθε Μονάδα της Κοινωνικής Πρόνοιας! Να πρωτοστατήσουμε να ενισχυθεί η πάλη για το λαϊκό δικαίωμα στην Υγεία - Πρόνοια και από άλλα σωματεία στον ιδιωτικό τομέα και λαϊκές μαζικές οργανώσεις, γιατί η πολιτική αυτή μάς πλήττει όλους και όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Υγεία - Πρόνοια.

Διεκδικούμε: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Ενταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ! Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μην κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ. Να σταματήσουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, τα αλλότρια καθήκοντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ