Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ»
Ο εργαζόμενος λαός θα πληρώσει τον πόλεμο

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργάτες του «Φυρογένη»
Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργάτες του «Φυρογένη»
«Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να ξεσπάσει πόλεμος, η επίδρασή του φτάνει παντού και η αντιμετώπισή του είναι υπόθεση της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Ο σημερινός πόλεμος, εκτός των άλλων, χρησιμοποιείται και σαν αφορμή για να παγώσουν μεροκάματα, να αφαιρέσουν κατακτήσεις, να περιστείλουν δημοκρατικά - εργατικά δικαιώματα». Με τα παραπάνω λόγια, άρχισε να μιλά στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Φυρογένης», ο Παναγιώτης Σοφός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια χθεσινής περιοδείας του εκεί, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων της επιχείρησης, ο Π. Σοφός τους κάλεσε να πορευτούν μαζί με το ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών, τον οποίο, όπως σημείωσε, θα τον πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός. «Απαντάμε με ανυπακοή στο κάλεσμα του ιμπεριαλισμού», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος γίνεται με πρόσχημα την τρομοκρατία και θα χρησιμοποιηθεί για να επεκτείνουν οι ΗΠΑ τις αγορές τους και την κυριαρχία τους, αλλά και για να χτυπηθούν τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης. «Τρομοκράτες είναι αυτοί που κλέβουν τους εργάτες καθημερινά. Το ποτάμι, όμως, δε γυρίζει πίσω. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δε θα δεχτούν να πάνε σαν "πρόβατα για σφαγή" ούτε να κοπούν τα μεροκάματά τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο, κατήγγειλε ότι μπαίνει σύμμαχος στην προσπάθεια των ΗΠΑ για να κρύψει τα εγκλήματά της. Παράλληλα, καταργεί τον εθνικό στρατό, δημιουργώντας μισθοφόρους που θα πηγαίνουν όπου τους διατάζουν. «Η νεολαία θα τους πληρώσει με το αίμα της και ο λαός με τα λεφτά του», υπογράμμισε και κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στον πόλεμο και να απαιτήσουν: Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα και καμία συμμετοχή και εξυπηρέτηση της χώρας μας στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Ειδική αναφορά έκανε στο Ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται με πρόσχημα τον πόλεμο να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, γεγονός που επιβάλλει στην εργατική τάξη να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ