Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΥΓΕΙΑ
Οδηγεί στην προ-ΕΣΥ περίοδο

Πολλές ήταν οι αναφορές του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου στο νόμο 1397/1983 (με τον οποίο θεσμοθετήθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ) όταν παρουσίασε το σχέδιο για την «Υγεία του Πολίτη» στις 28.7.2000. Τότε, όπως και στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας μίλησε για διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα και την ολοκλήρωση του συστήματος υγείας.

Ομως τόσο οι νόμοι που ψήφισε όσο και τα νομοσχέδια που ετοιμάζει κατεδαφίζουν ό,τι απόμεινε από το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ με την απόφαση -αν την υπογράψει τελικά και τη θέσει σε εφαρμογή- για τα απογευματινά ιατρεία οδηγεί στην προ-ΕΣΥ περίοδο.

«Η δυνατότητα των γιατρών να εξασκούν ιδιωτικά την ιατρική παράλληλα με την κατοχή θέσης στα νοσοκομεία ή στους ασφαλιστικούς οργανισμούς οδηγούσε αναπόφευκτα σε καταστρατηγήσεις σε σημείο ώστε τα νοσοκομεία να λειτουργούν σαν ιδιωτικές κλινικές για την εξυπηρέτηση της ιδιωτικής πελατείας των γιατρών» ανέφερε η εισηγητική έκθεση του νόμου 1397 που κατατέθηκε στη Βουλή στις 10 Αυγούστου 1983.

Αυτά για την ιστορία! Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις ότι πάμε και μπροστά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ