Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Εξω από τα δικαστήρια η σημερινή διαδήλωση

Εξω από τα δικαστήρια του Πειραιά θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 9 το πρωί οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της ζωής τους, για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων οι οποίοι έκαψαν ζωντανούς τους 5 συναδέλφους τους το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο αμπάρι του «γκαζωμένου» δεξαμενόπλοιου «ΣΕΪΛΟΡ», για την απόκρουση συνολικά αυτής της άκρως επικίνδυνης πολιτικής, που κάνει πλάτες στο φονικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, το οποίο θέλει και τους εργατοτεχνίτες της Ζώνης «φτηνό κρέας» και «αναλώσιμο υλικό». Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη Τρίτη 30 του μήνα καθώς η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 μέχρι τις 3 το μεσημέρι και έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Στο μεταξύ, η επιχείρηση απόκρυψης της αλήθειας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είναι δε τόσο εξόφθαλμη που χτες προκάλεσε και την παρέμβαση του εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ο οποίος έσπευσε στο βαπόρι μαζί με τον Α΄ τακτικό ανακριτή, κ. Καρδαμάκη, που έχει αναλάβει την υπόθεση...

Την ίδια ώρα που οι εργατοτεχνίτες θα διαδηλώνουν στην οδό Σκουζέ, στον εισαγγελέα θα απολογούνται ο χημικός Ασφαλείας Β. Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε βεβαιώσει, με το πιστοποιητικό «γκαζ φρι» που είχε εκδώσει, ότι το αμπάρι που έγινε η έκρηξη ήταν καθαρό, ο τεχνικός Ασφαλείας Βλαδίμηρος Βλατάκης, ο Μιχάλης Πρωτογεράκης, πλοίαρχος του πλοίου, και οι εργολάβοι Χαράλαμπος Σαρρής και Βαγγέλης Δουλούδης.

Στο δικαστικό μέγαρο μαζί με τους εργατοτεχνίτες της Ζώνης θα βρίσκονται και οι οικογένειες των 5 νεκρών μεταλλεργατών, οι οποίες από σήμερα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα καταθέσουν εναντίον της πλοιοκτήτριας εταιρίας του «ΣΕΪΛΟΡ» ξεκινάνε και δικαστικό αγώνα. Με την αίτησή τους - την οποία θα καταθέσει ο δικηγόρος τους Γρ. Σαπουτζάκης - οι οικογένειες ζητάνε τη συντηρητική κατάσχεση της πλοιοκτήτριας εταιρίας του εφοπλιστή Κούλουδρου, την κατάσχεση του πλοίου και την απαγόρευση του απόπλου του μέχρι την έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών.

Πάνε να τα «κουκουλώσουν»

Χτες το πρωί ολόκληρο το Πέραμα είδε το πλήρωμα του «ΣΕΪΛΟΡ» να εκτελεί εργασίες καθαρισμού στο πλοίο και να μεταφέρει σε δύο μαούνες που φορτώνουν σλοπς (υπολείμματα πετρελαιοειδών) από μαύρες τεράστιες σακούλες, μέχρι βαρέλια που ποιος ξέρει τι είχαν μέσα! Αυτό όταν πάνω στο πλοίο βρίσκονται λιμενικοί και άντρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος και όταν ο εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης από το Σάββατο έχει δώσει ρητή εντολή να μην αγγιχτεί τίποτα πάνω στο πλοίο!

Ακριβώς το ίδιο σκηνικό είχε διαδραματιστεί και προχτές το μεσημέρι, ενώ από προχτές το πρωί έχει απαγορευτεί η είσοδος στο πλοίο της 5μελούς Επιτροπής Ελέγχου! Με άλλα λόγια, όταν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας υποσχόταν, προχτές Τρίτη, στους εργατοτεχνίτες που απεργούσαν τιμώντας τους 5 νεκρούς τους ότι θα βρεθούν οι υπαίτιοι, οι μηχανισμοί του ΥΕΝ είχαν ήδη θέσει σε εφαρμογή σχέδιο συγκάλυψης! Οι εργασίες καθαρισμού του πλοίου καταγγέλθηκαν από το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά στον εισαγγελέα, ο οποίος χτες το μεσημέρι επιβιβάστηκε στο πλοίο με τον ανακριτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ