Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Αντίσταση κατά του πολέμου και των συνεπειών του

Την απόφασή τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού και ταυτόχρονα διεκδικητικού κινήματος ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες στην εργατική τάξη, από τον βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών, επιβεβαίωσαν οι κλωστοϋφαντουργοί της Αθήνας. Στην προχτεσινή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος, κοινή ήταν η εκτίμηση που αποτυπώθηκε και στο ψήφισμά τους ότι δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα κατακτημένο ή αίτημα για διεκδίκηση που να μην κινδυνεύει σε συνθήκες πολέμου. Δουλιά, μεροκάματο, ωράριο, κοινωνική ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις, συνθήκες εργασίας, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, παιδεία, υγεία, πολιτισμός, είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον πόλεμο και την προσπάθεια αξιοποίησής του από την άρχουσα τάξη.

Η απερίφραστη καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ, ήταν η κοινή συνισταμένη όλων των ομιλιών. Οπως και η συνειδητοποίηση για τις σοβαρές επιπτώσεις στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων τα οποία στον κλάδο ήδη και πριν απ' αυτόν, δέχονται την απροκάλυπτη επίθεση της εργοδοσίας.

Πώς όμως θ' αντιδράσουν οι εργαζόμενοι; Οργάνωση τώρα! Αντίδραση τώρα! Αντιπολεμικές επιτροπές στους χώρους δουλιάς που θα δράσουν μαζί με το φιλειρηνικό κίνημα, θα ενημερώσουν, θα κινητοποιήσουν όλο τον κλάδο. Μια κινητοποίηση που όπως τονίζεται στο ψήφισμα της Συνέλευσης, πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά ξεσηκωμού και ξεκάθαρα να απαιτεί: απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Την ανάγκη συντονισμένης πάλης ενάντια στον πόλεμο παράλληλα με τις άλλες διεκδικήσεις τους, επισήμανε στην εισήγηση της Διοίκησης, ο Π. Κυριαζίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου και κάλεσε τους εργαζόμενους, να συσπειρωθούν στο συνδικάτο και να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη συρρίκνωση, στον αφανισμό του κλάδου και στην ακύρωση των κατακτήσεων.

Κάνοντας τον απολογισμό δράσης της διοίκησης, ο Π. Κυριαζίδης αναφέρθηκε στους αγώνες που δόθηκαν και θα συνεχιστούν ενάντια σε απολύσεις και στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Το Συνδικάτο -υπογράμμισε - θα συνεχίσει μαζί με το ΠΑΜΕ τον αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης καθώς η κυβέρνηση δεν έχει παραιτηθεί από τα αντιασφαλιστικά της σχέδια, αλλά και για τις συλλογικές συμβάσεις και τις υπόλοιπες οικονομικές και θεσμικές διεκδικήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους αλλοδαπούς εργαζόμενους στον κλάδο και στην άγρια εκμετάλλευση που υφίστανται, ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια να ενταχθούν όλο και περισσότεροι στη δύναμη του Συνδικάτου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον τελευταίο χρόνο έγιναν πάνω από 250 εγγραφές αλλοδαπών εργαζομένων.

Να αντισταθούν στον πόλεμο, να κινητοποιηθούν και να δημιουργήσουν αντιπολεμικές επιτροπές, κάλεσε τους εργαζόμενους του κλάδου ο Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, σημειώνοντας ότι: «Ο πόλεμος που κηρύχτηκε είναι πόλεμος ενάντια στα δικαιώματα και κατακτήσεις των λαϊκών στρωμάτων, είναι πόλεμος κατά των λαϊκών κινημάτων σε όλο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ