Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΥΓΕΙΑ
Το «προϊόν» και οι κατανομές

Το σχέδιο της υπουργικής απόφασης έχει δέκα άρθρα και, μεταξύ των άλλων, προβλέπει:

  • Προϋπόθεση, ώστε ένας γιατρός να διενεργεί απογευματινό ιατρείο ή εργαστήριο, είναι να διενεργεί αντίστοιχο ιατρείο ή εργαστήριο το πρωί. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των περιστατικών που αντιμετωπίζονται το απόγευμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τον αντίστοιχο αριθμό των περιστατικών που αντιμετωπίζονται στο τακτικό ωράριο.
  • Στον Πίνακα που δημοσιεύουμε φαίνονται οι ειδικότητες που μπορούν να κάνουν απογευματινό ιατρείο. Σε νοσοκομεία με λιγότερα από 200 κρεβάτια μπορούν να κάνουν ιατρείο όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί σε αυτά.
  • Στο νοσοκομείο δημιουργείται ειδικός λογαριασμός, όπου κατατίθενται οι αμοιβές απ' τα απογευματινά ιατρεία και στη συνέχεια το «προϊόν» - όπως αναφέρεται στην απόφαση - κατανέμεται μεταξύ γιατρών και νοσοκομείου ως εξής:

- Οι γιατροί παίρνουν το 60% και το 40% παρακρατείται από το νοσοκομείο.

Ο πρώτος χειρούργος παίρνει το 40% του ποσού ανά πράξη, ο αναισθησιολόγος λαμβάνει το 20%, και ο δεύτερος και ο τρίτος χειρούργος, αν υπάρχει, λαμβάνουν 10% του ποσού έκαστος.

Το νοσοκομείο παρακρατεί 20% του ποσού ανά πράξη.

Στις εργαστηριακές εξετάσεις οι κατανομές είναι 30% για τους γιατρούς και 70% για το νοσοκομείο, ενώ στα εργαστήρια απεικόνισης και πυρηνικής ιατρικής η κατανομή είναι 40% για τους γιατρούς και 60% για το νοσοκομείο.

Ακόμα, η απόφαση προβλέπει ότι από το «προϊόν» του ειδικού λογαριασμού, το νοσηλευτικό, τεχνολογικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα παίρνει 2.725 (8 ευρώ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ