ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
Σελ. /40
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια διαδήλωση ολόκληρη η πόλη: ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ!

Με θεατρικά δρώμενα, προσυγκεντρώσεις και μια εξαιρετικά δυναμική συγκέντρωση στο λιμάνι, έδωσαν συνέχεια στην αντιπολεμική πάλη. Γκρέμισαν ξανά την πύλη του λιμανιού που στρατοπεδεύουν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες

Avaton

Μέρες πολέμου, χτες στη Θεσσαλονίκη. Μέρες πολέμου ως προς την πάνδημη λαϊκή αντίδραση στον πόλεμο. Πλημμύρισε η πόλη διαδηλωτές, που έδωσαν δυναμική απάντηση σε όσους επιχειρούν να παραπλανήσουν το λαό για να συνεχίσουν τη δολοφονική πολιτική τους, με θύματα τη νεολαία και το λαό των Βαλκανίων. Χιλιάδες Θεσσαλονικείς έδωσαν το «παρών» με την απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από την κεντρική πύλη του λιμανιού. Και εκεί όλοι μαζί έδωσαν υπόσχεση συνέχισης του ανυπόταχτου αγώνα για Θεσσαλονίκη πόλη φιλίας και συνεργασίας των λαών, λιμάνι ειρηνικό και όχι ορμητήριο ΝΑΤΟικό, για να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες φαντάροι και φοιτητές από τη Γιουγκοσλαβία, για να φύγει το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το αντιπολεμικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, χτες όρθωσε ψηλά το ανάστημά του και προειδοποίησε πως μέσα από την καθημερινή δράση του θα στήσει παντού ορμητήρια αγώνα για να εμπεδωθεί η ειρήνη στην περιοχή και να ζήσουν οι επόμενες γενιές σε ένα περιβάλλον ανθρώπινο, απαλλαγμένο από τα δολοφονικά ραδιενεργά κατάλοιπα των νεοβάρβαρων του ΝΑΤΟ.

Στη συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του λιμανιού, ανοίχτηκε ένα βήμα έκφρασης για όλο το λαό. Πρώτη μίλησε η Σ. Φωκά, μητέρα στρατιώτη που υπηρετεί στο Κόσσοβο και απεύθυνε έκκληση στις Ελληνίδες μάνες, τις σημερινές και τις αυριανές, και στον ελληνικό λαό: «Να βγούμε όλοι στους δρόμους του αγώνα σήμερα, για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα αύριο», τόνισε. Ενας άλλος γονιός, φοιτητή στη Γιουγκοσλαβία, ο Γ. Γκίρμπας, κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση ότι συγκάλυψε το έγκλημα που συντελέστηκε στη Γιουγκοσλαβία και τόνισε: «Από εδώ θα ξεκινήσουμε τους νέους αγώνες μας και από εδώ θα τους διώξουμε τους εγκληματίες από τα Βαλκάνια».

Avaton

Ο Γιάννης Αικατερινάρης, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, είπε: «Η ειρήνη περνά μέσα από τους αγώνες των λαών και όπου υπάρχει οργή λαού, υπάρχει έξαρση και έκρηξη του αγώνα που φέρνει τελικά τη δικαίωση».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, που τόνισε: «Σε κοινή προσπάθεια μαζί σας και με όλο το λαό της Θεσσαλονίκης θα αποτρέψουμε την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών και της συνέχισης του εγκλήματος σε βάρος των λαών της περιοχής».

«Να αγωνιστούμε όλοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς, για να γιγαντώσουμε το αντιπολεμικό, αντινατοϊκό, φιλειρηνικό κίνημα των λαών της Βαλκανικής για να αποχωρήσουν τα Νατοϊκά στρατεύματα από την περιοχή μας», κάλεσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιαννόπουλος. Επίσης χαιρέτησε ο Τσετίν Χασάν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας - Κουρδιστάν, ενώ ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης, υπογράμμισε ότι η δημοκρατική Καλαμαριά δεν μπορούσε να λείψει από αυτό το λαϊκό προσκλητήριο.

Η κύρια ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος της Αντιπολεμικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης: «Να ξεσηκωθούμε, παρότρυνε, να γίνουμε οι ερινύες τους και να ζητήσουμε τη δικαίωσή μας. Το δίκαιο που μας κλέβουνε, την ελευθερία των λαών που καταλύουνε, το σύνταγμα που καταστρατηγούν, τη ζωή που μας παίρνουνε».

Avaton

Δεκάδες θεσσαλονικείς, απλοί πολίτες και παράγοντες της δημόσιας ζωής καταθέτουν στην αντιπροσωπεία του «Ρ» που καλύπτει τη διαδήλωση τη δική τους προσωπική δήλωση - διαμαρτυρία για το έγκλημα. Δεσμευόμαστε να δώσουμε βήμα και σ' αυτές τις φωνές με συνέχεια του ρεπορτάζ και σε επόμενο φύλο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία μέσα στο λιμάνι, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε επιστρατευτεί να το διαφυλάξει. Προηγουμένως οι νεολαίοι έριξαν την πύλη, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν κλειστή οι Ελληνες υποτακτικοί των ευρωατλαντικών φονιάδων, για να μην αποκαλυφθούν τα όσα επαίσχυντα φιλοξένησε και συνεχίζει να κρύβει. Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από το κτίριο του Συμφώνου Σταθερότητας, όπου οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το μεσημέρι της Κυριακής στην Καλαμαριά.

Ο πόλεμος είναι εδώ! Στα Βαλκάνια...

Το εφιαλτικό σκηνικό του ΝΑΤΟικού πολέμου και των τρομακτικών επιπτώσεών του στους λαούς των Βαλκανίων, ζωντάνεψαν χθες βράδυ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, μέσα από τα δρώμενα καταγγελίας που παρουσίασαν νεολαίοι της Νεανικής Δράσης στη διάρκεια της μαχητικής πορείας και της συγκέντρωσης που ακολούθησε στο Λιμάνι.

Ερευνητές με τους μετρητές ραδιενέργειας ανά χείρας έκαναν μετρήσεις στους πολίτες και όταν εντοπίζονταν αυξημένα επίπεδα επιχειρούσαν επιτόπια απολύμανση με ψεκαστικά. Πικέτα «αν δεν αντιδράσουμε έτσι θα κυκλοφορούμε. Συμφωνείτε;» Με αμήχανο χαμόγελο απαντούσαν όσοι περνούσαν τον έλεγχο, βλέποντας το εφιαλτικό μέλλον που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές για τους λαούς της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Σ' όλη τη διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από το χώρο της Καμάρας, οι νεολαίοι προειδοποιούσαν και καλούσαν: «Ο αγώνας για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων συνδέεται άμεσα με τον αγώνα κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα Βαλκάνια. Μια είναι η λύση. Να πάρει την υπόθεση ο λαός στα χέρια του».

«Λαοί των Βαλκανίων ενωθείτε, στους ιμπεριαλιστές αντισταθείτε», καλούσαν έχοντας στο πλευρό τους τους Τούρκους αγωνιστές που παλεύουν για την κατάργηση των «λευκών κελιών» στη γειτονική χώρα και ενώνουν τη φωνή τους με το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρα μας.

Δεκάδες νεολαίοι κουβαλούσαν πάνω τους το σταυρό του μαρτυρικού θανάτου. «Εξω το ΝΑΤΟ - καρκίνος», έγραφε πάνω στις ακτινογραφίες του θανάτου που πετάχτηκαν μπροστά στην είσοδο του Αμερικάνικου Προξενείου, την ώρα που το σύνθημα αντηχούσε: «Το ΝΑΤΟ σκοτώνει - καρκίνο μάς φορτώνει». Εκεί που λίγο πριν στήθηκε το σκηνικό της «ανθρωπιστικής πολιτικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια» με τους σκελετούς, απομεινάρια των ανθρώπων, να κρέμονται στα δέντρα. Και τον ανιχνευτή Γκάιγκερ να στριγκλίζει από τα ευρήματα ραδιενέργειας πάνω στους πολίτες, σ' ολόκληρο το περιβάλλον. «Εξω το ΝΑΤΟ και τα πυρηνικά θέλουμε να ζούμε ειρηνικά», το αίτημα να διατυπώνεται ομόφωνα και η προειδοποίηση για ανυποχώρητο αγώνα: «Εμείς το λέμε δεν υποχωρούμε τους ΝΑΤΟικούς δε θα φοβηθούμε».

Την ίδια ώρα, μια άλλη πορεία ξεκινούσε από το Βαρδάρη, έξω από το κτίριο που στεγάζεται ο «Οργανισμός Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων» και το γραφείο του «Συμφώνου Σταθερότητας». Γυναίκες, μάνες, αυριανές μητέρες, διαδήλωναν «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά», και απαιτούσαν «κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία».

Και οι δύο πορείες συνέκλιναν έξω από το Λιμάνι, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συγκέντρωση - προμήνυμα της απόφασης του λαού να συνεχίσει τον αγώνα για να φύγει οριστικά το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια.

«ΝΑΤΟική επίδειξη μόδας»
«Ανοιξη 1999. Κολεξιόν Κοσοβάρ»

Μαύρο θέατρο στο λιμάνι 

Στην εξέδρα, που στήθηκε δίπλα στην κεντρική πύλη του λιμανιού, ανέβηκαν ένα ένα τα μοντέλα:

«Το μοντέλο ΝΑΤΟ, ενδεδυμένο με λευκά ρούχα. Η φούστα λευκή τονίζει τα λεπτά ανθρωπιστικά αισθήματα, κομποζάρει με ένδυμα λευκό περιπάτου προστασίας δικαιωμάτων. Στο πέτο κόκκινη καρφίτσα σχεδιασμένη από την ντιζάινερ παγκόσμιας κυριαρχίας Μαντλίν Ολμπράιτ. Παπούτσια CIA Black Noir».

Ακολούθησε το μοντέλο από τη Μ. Βρετανία, που «πάνω από τα λευκά, φορά χρυσά αγγελικά φτερά, που δίνουν λάμψη στις νύχτες στα Βαλκάνια. Τονίζουν με το χρυσό τους την οικονομική υπεροχή που συνδυασμένα με ελαφριά κλίση του σώματος δηλώνουν ποιος πραγματικά είναι ο Μπάτλερ της Νέας Τάξης Πραγμάτων της Αμερικάνικης πολιτικής στην Ευρώπη».

Σειρά είχε το μοντέλο Γαλλία, με το όνομα «πρώην Αριστερή διανόηση - νυν κάντε ανθρωπιστικό πόλεμο τώρα»!

Και τέλος απευθείας από «τη δημοκρατία της ψωροκώσταινας, νυν δημοκρατία της διαπλοκής και του ΠΑΣΟΚ: la Greece. Το μοντέλο από την Ελλάδα είναι πιο λευκό απ' τα λευκά, γιατί είναι πλυμένο με "μπλε και πράσινους" κόκκους. Λευκή φούστα με μια ραφή επιφύλαξης, συνδυάζεται με μια υπογραφή φαρδιά πλατιά, που αφήνει αέρα υπεροχής, ένα λιμάνι ανοιχτό σε ξένους στρατούς, σύνορα ορθάνοιχτα».

Η «επίδειξη μόδας» τελείωσε και σειρά πήρε το τραγικό παρόν και το μέλλον που μυρίζει θάνατο. Νεαροί με μαύρες μπέρτες, πήραν τη θέση των μοντέλων. Η εκφωνήτρια περιέγραφε: «2 χρόνια μετά στα εξανθρωπισμένα Βαλκάνια: Στρατός κατοχής, κατεστραμμένο περιβάλλον, μολύνσεις, εφιαλτικά τοπία ποτισμένα ουράνιο, τερατογενέσεις, κραυγές απόγνωσης, πανικός, κατεστραμμένες έξυπνες βόμβες, βαθιά εγκαύματα της γης, καρκίνος, λευχαιμία, δυσπλασίες, σύνδρομο του Κόλπου, σύνδρομο των Βαλκανίων, σύνδρομο του ανθρωπιστικού πολέμου του ΝΑΤΟ».

ΠΑΤΡΑ
Κλείστε τον Αραξο!

  Δυναμική διαδήλωση χτες, πρόγραμμα συνεχών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα

Την καταδίκη της ΝΑΤΟικής συμμορίας και την απομάκρυνση της πυρηνικής βάσης του Αραξου, απαίτησε ο λαός της Πάτρας με τη μαζική και μαχητική πικετοφορία που έκανε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης χθες το απόγευμα.

Με πικέτες «Να κλείσει η βάση του Αραξου να φύγουν τα πυρηνικά», «Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ» και φωνάζοντας συνθήματα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», «Κανένας φαντάρος στα Βαλκάνια» διατράνωσαν την απαίτησή τους για πραγματική ειρήνη στην περιοχή.

Στο επίκεντρο των συνθημάτων των φίλων της ειρήνης βρέθηκε για άλλη μια φορά το κλείσιμο της βάσης του Αραξου, ώστε «να φύγουν τώρα τα πυρηνικά θέλουμε να ζούμε ειρηνικά».

Σε ομιλία του, στην πλατεία της Εθνικής Αντίστασης προς τους συγκεντρωμένους, ο Αντρέας Αντωνόπουλος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων, τόνισε την ανάγκη «να γυρίσουν τώρα αμέσως οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να μην ξαναβρεθεί από δω και πέρα Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Να ξεκουμπιστεί το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια μέχρι να εξαφανιστεί από προσώπου Γης».

Στη συνέχεια κάλεσε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία όλης της Πελοποννήσου «να δράσουμε αποφασιστικά γιατί ζούμε αγκαλιά με τον πυρηνικό όλεθρο της βάσης του Αραξου. Η ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση δεν αποτελεί μόνο ξένο έδαφος και άντρο πολεμικών ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων, αλλά με τα πυρηνικά, ραδιενεργά σύνεργά της μολύνει το έδαφος, το νερό και τον αέρα όλης της περιοχής».

Στη χτεσινή σύσκεψη, που έγινε μετά την πικετοφορία στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, συμμετείχαν η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, εργατικά σωματεία, Επιστημονικοί και Πανεπιστημιακοί φορείς με θέμα την παραπέρα οργάνωση των κινητοποιήσεων για την απομάκρυνση της πυρηνικής βάσης του Αραξου.

Το πρόγραμμα στο οποίο κατέληξαν οι φορείς περιλαμβάνει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κεντρικό αίτημα την απομάκρυνση της πυρηνικής βάσης του Αραξου.

Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να συγκαλέσουν σε παμπελοποννησιακή σύσκεψη τις Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής, εργατικά συνδικάτα και άλλους λαϊκούς φορείς την Κυριακή στις 28 του Γενάρη στις 11:30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Την ίδια μέρα στις 3:30 μ.μ. θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα με κατεύθυνση τη βάση του Αραξου.

Τέλος, την Τρίτη 16 του Γενάρη στις 6:30 μ.μ. θα γίνει πικετοφορία διαμαρτυρίας στο Αίγιο στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Πορεία και στη Χίο

Μαζικό συλλαλητήριο - καταδίκη των εγκλημάτων του ΝΑΤΟ οργάνωσε χτες στη Χίο η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών Χίου. Το συλλαλητήριο άρχισε στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Χίου, όπου απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Γιόμελος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Βενιζέλου, Απλωταριά και κατέληξε στη Νομαρχία Χίου.

ΚΟΘ ΚΚΕ
Περικύκλωση στο Καραμπουρνάκι την Κυριακή

Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και πορεία προς το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Καραμπουρνάκι, οργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 14 του μήνα. Η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί με περικύκλωση του στρατοπέδου. Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να στείλει ξεκάθαρο το μήνυμα αντίθεσης στη συνεχιζόμενη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Να διαδηλώσει την απαίτησή του να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ από ολόκληρη τη Βαλκανική.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ
Ζητά αναστολή λειτουργίας του πεδίου βολής

Την άμεση αναστολή της λειτουργίας του πεδίου βολής στην Κρανιά Ελασσόνας, στο οποίο κάθε μέρα ρίπτονται βλήματα που ίσως περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, ζητάει με σχετικό ψήφισμα ο δήμος Δεσκάτης του νομού Γρεβενών. Ταυτόχρονα καλεί τους γειτονικούς δήμους και τους δημότες της Δεσκάτης, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην αίθουσα του δημαρχείου της πόλης την Κυριακή 14 Γενάρη. «Είναι ανάγκη να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να επιτύχουμε την απομάκρυνση του πεδίου βολής» επισημαίνεται στο ψήφισμα.

Συγκεκριμένα, στο πεδίο βολής στην Κρανιά Ελασσόνας, γίνονται ρίψεις βλημάτων από την 111 πτέρυγα μάχης, αλλά και από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ.

Ετσι, το δημοτικό συμβούλιο της Δεσκάτης, απαιτεί, εκτός των παραπάνω, την άμεση διεξαγωγή έρευνας και την πραγματοποίηση μετρήσεων των βλαβερών ακτινοβολιών τόσο στην περιοχή του πεδίου βολής, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των δήμων. Ειδικοί επιστήμονες να δώσουν υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση για τη ραδιενεργό επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος και τις όποιες επιπτώσεις στην υγεία των δημοτών.

Δηλώνουν, ότι θα αγωνιστούν σθεναρά μέχρι να απομακρυνθεί το πεδίο βολής Κρανιάς από την περιοχή «για να πάψουν τα παιδιά μας να παίζουν το ρόλο των πειραματόζωων στα παιχνίδια τρόμου που επιβάλλουν αναίσχυντα οι "ισχυροί" στους "αδύνατους"».

Και το ψήφισμα καταλήγει: «Σε μια εποχή ειρήνης και επάρκειας αγαθών, στο πέρασμα στον 21ο αιώνα, του αιώνα της επιστήμης και της τεχνολογίας αποτελεί μόριο και ασυγχώρητο έγκλημα κατά λαών η καταστροφή του περιβάλλοντος από ανθρώπινες δραστηριότητες. Δραστηριότητες που αποσκοπούν στην επιβολή του τρόμου, που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπονομεύουν το μέλλον του ανθρώπινου είδους».

Στις Σέρρες και τη Βέροια

Μαζικά και ιδιαίτερα μαχητικά ήταν τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ στις Σέρρες και τη Βέροια. Στις Σέρρες, οι φιλειρηνικοί πολίτες της πόλης που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους, διαδηλώνοντας τα αντινατοϊκά και αντιιμπεριαλιστικά τους συναισθήματα. Η ανταπόκριση του κόσμου, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στα καταστήματα και στα σπίτια τους, ήταν ιδιαίτερα θερμή, ενώ πολλοί κάτοικοι εκφράζανε έντονα την αποδοκιμασία τους για τις πράξεις των Αμερικανονατοικών στην περιοχή μας και την εγκληματική τους συμπεριφορά απέναντι στους λαούς της Βαλκανικής. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης.

Επίσης μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην πορεία που έγινε στη Βέροια, στη διάρκεια της οποίας οι φίλοι της ειρήνης διαδηλώσανε με κύριο αίτημα την αποχώρηση των ΝΑΤΟικών από τα Βαλκάνια. Τα συνθήματα για ειρήνη στα Βαλκάνια ακούστηκαν έντονα στο κέντρο της πόλης, ενώ μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση του Κόμματος σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Σήμερα

Σήμερα η σκυτάλη του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα περνά στην Κοζάνη, στην Αλεξανδρούπολη και την Πτολεμαΐδα, όπου με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης, οργανώνονται συγκεντρώσεις, πορείες και πικετοφορίες. Στην Κοζάνη, στις 7μμ, στην Κεντρική Πλατεία. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7μμ, έξω από το Δημαρχείο και στην Πτολεμαΐδα, στις 8μμ, όπου πραγματοποιείται σύσκεψη φορέων για τη συμμετοχή στην πικετοφορία που οργανώνεται αύριο Σάββατο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ