ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα πρωτοστατήσουμε στους αγώνες

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ μετά την 13η Συνδιάσκεψή της

"Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και σιγουριάς, η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ ολοκλήρωσε τις προσυνεδριακές διαδικασίες. Μέσα από έναν πλούσιο και ζωντανό διάλογο όλων των μελών της οργάνωσης και μέσα από την πολύμορφη δραστηριότητα και επαφή με τη νεολαία της πόλης και των χωριών του νομού η Οργάνωση συζήτησε, έκρινε θετική την πορεία και τα βήματά της από την προηγούμενη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ως σήμερα και έβαλε αισιόδοξους στόχους για το επόμενο διάστημα. Ομόφωνα υπερψήφισε τις θέσεις και το Σχέδιο Καταστατικού που έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο στη δημοσιότητα για συζήτηση".

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, με αφορμή την 13η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 με 20 Απρίλη. Στην ανακοίνωση αναφέρονται, επίσης, τα εξής:

"Ιδιαίτερα οι αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης στάθηκαν στην επίθεση που δέχεται σήμερα η νέα γενιά και ο λαός συνολικά της χώρας μας, από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη και των υπόλοιπων κομμάτων, κάτω από τις εντολές της ΕΕ. Επίθεση στο δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλιά, την ψυχαγωγία με τα νέα μέτρα στους εκπαιδευτικούς χώρους, με τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη, με την αφαίρεση κατακτήσεων και δικαιωμάτων που η νέα γενιά και ο λαός μας με πολύχρονους αγώνες κατέκτησαν.

Ταυτόχρονα, το ζήτημα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Αλβανία, το έγκλημα αυτό σε βάρος του γειτονικού λαού μας, απασχόλησε έντονα τη Συνδιάσκεψη, η οποία καταδικάζει τις συγκεκριμένες ενέργειες και καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που σαν καλοί υποτακτικοί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εμπλέκουν τη χώρα μας και στέλνουν νέους, τα παιδιά του ελληνικού λαού, να υπηρετήσουν για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης, μέσα και από το πρόγραμμα δράσης της Οργάνωσης, που αποφάσισε η 13η Συνδιάσκεψη, καλεί τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης να πρωτοστατήσουν, να οργανώσουν τις αντιστάσεις και να συντονίσουν τον αγώνα της νεολαίας της πόλης μας για τα δικαιώματα στη ζωή και το μέλλον μας.

Στο πλάι του Κόμματός μας, του τιμημένου ΚΚΕ, και με τις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου της Οργάνωσής μας, οι νέοι κομμουνιστές, θα πρωτοστατήσουμε στους νεανικούς αγώνες, θα μπολιάσουμε τις νεανικές ανησυχίες και το ριζοσπαστισμό της νεολαίας με την ανατρεπτική πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ, ώστε να πάρει η νεολαία τη θέση της στο μέτωπο του λαού μας ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό".

Η 13η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ εξέλεξε το νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο και γραμματέα το σ. Σωκράτη Παπαδόπουλο.

ΝΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ρήξη, κόντρα στις φιέστες

Την τακτική της νομαρχιακής αρχής Βοιωτίας και του νομάρχη Γ. Σταμούλη,που διοργανώνουν ημερίδες, συμπόσια και συσκέψεις προκειμένου να προωθήσουν, όπως λένε, την "ανάπτυξη" του νομού, αλλά στην ουσία αποτελούν βήμα παρέλασης κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, που τοποθετούνται επί παντός επιστητού για να καλυφθεί η γύμνια της απραξίας τους, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση η ΝΕ καλεί τους εργαζόμενους και το βοιωτικό λαό να γυρίσουν την πλάτη στις αντιδραστικές νεοσυντηρητικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των τοπικών τους εκφραστών.

Η ΝΕ επισημαίνει επίσης: Ενώ τα προβλήματα της Βοιωτίας συνεχώς οξύνονται με τις κυβερνητικές επιλογές επιβολής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενώ οι βιομηχανίες διαλύονται και οι εργασιακές σχέσεις μαζί με το ασφαλιστικό είναι στο στόχαστρο του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου". Ενώ οι αγρότες και η αγροτική παραγωγή ξεκληρίζονται. Ενώ η υγεία, η παιδεία δέχονται την επίθεση της περικοπής κονδυλίων. Ενώ η ανεργία και η συνεχιζόμενη λιτότητα καλύπτουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων της Βοιωτίας, ο νομάρχης και η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου περί άλλα τυρβάζει. "Βέβαια, ως στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος καταλαβαίνουμε την αγωνία του να περάσει όσο πιο μαλακά γίνεται και χωρίς αντιδράσεις η αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, μέσα από έναν "τοπικό κοινωνικό διάλογο - απάτη"", τονίζει στην ανακοίνωση η ΝΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση η ΝΕ καταλήγει σημειώνοντας ότι "το ζητούμενο σήμερα είναι η αντίσταση και η ρήξη με αυτές τις πολιτικές,που οδηγούν στην παραγωγική συρρίκνωση, στη φτώχεια και την εξαθλίωση μεγάλης μάζας του ελληνικού λαού. Αυτό που πρέπει να κάνουν σήμερα εργαζόμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι, νεολαία, είναι να συγκροτήσουν μέτωπο αγώνα, που θα διεκδικήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του νομού σε όφελος του εργαζόμενου ανθρώπου και των αναγκών του".

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Δε φτάνουν τα κονδύλια για τα γλέντια

Τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της προς τη Διεύθυνση Οδοποιίας, που ανέρχονται στο ποσό των 200 εκατομμυρίων δραχμών, "θυμήθηκε" η Δημοτική Αρχή Αθήνας, που εισηγήθηκε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 1997.

Ωστόσο, δεν ξέχασε τις "ανάγκες" του δήμου και κυρίως του δημάρχου, σε δημόσιες σχέσεις και προβολή, ενισχύοντας τους κωδικούς για "Δαπάνες Συνεδρίων, δεξιώσεων και άλλων εκδηλώσεων" με το ποσό των 33 εκατομμυρίων δραχμών. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εισήγηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που ψηφίστηκε με 17 ψήφους υπέρ και 10 κατά - αποτέλεσμα που δε συνεπάγεται και την έγκρισή του, για την οποία απαιτούνται 21 ψήφοι υπέρ - προβλέπονται νέοι κωδικοί και δαπάνες για μελέτες, γενικά χωρίς να επισημαίνεται τι ακριβώς θα εξυπηρετήσουν, καθώς και για περισσότερα κάγκελα στα πεζοδρόμια της Αθήνας.

Να σημειώσουμε πως έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από την ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 1997, από τη δημοτική πλειοψηφία. Εναν προϋπολογισμό που σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει ως πλασματικό, καθώς προβλέπονταν έσοδα που είναι απίθανο να καλυφθούν, αλλά και απαράδεκτο από ηθικής απόψεως, αφού προέβλεπε έξοδα για δημόσιες σχέσεις που ανέρχονται στο ποσό των 500 εκατομμυρίων (533 με την αναμόρφωση).

Και χτες η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως υπερβολικές τις δαπάνες για δημόσιες σχέσεις, αλλά και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να "σουλουπώσει" τον ισοσκελισμό που εμφάνιζε όταν ψήφιζε τον προϋπολογισμό, "θυμούμενη" τώρα ανειλημμένες υποχρεώσεις προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και σπάζοντας κωδικούς που ήδη υπάρχουν, ώστε να εμφανίσει νέα έσοδα. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής,σημείωσε ότι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού περιέχει άσκοπες δαπάνες, που δε δικαιολογούνται επαρκώς και άδηλες μελέτες - ύψους 170 εκατομμυρίων δραχμών - που οδηγούν σε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

ΔΑΦΝΙ
Αφήνουν το δάσος να πεθάνει

Με μια εκδρομή στο άλσος Δαφνίου, που βρίσκεται δίπλα στα σπίτια τους, θέλησαν δεκάδες κάτοικοι του Χαϊδαρίου να τονίσουν ότι το εγκαταλειμμένο αυτό άλσος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αναψυχής για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Οι πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης" Χαϊδαρίου,πήγαν στο άλσος, περπάτησαν, έφαγαν, χόρεψαν, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι εγκληματικό να παραμελείται ένα χώρος πρασίνου, σε μια πόλη που τον έχει απόλυτη ανάγκη.

Το άλσος αυτό, που ανήκει στη Δασική Υπηρεσία, πριν από 12 χρόνια είχε λειτουργικό χαρακτήρα. Τότε το Δασαρχείο Αιγάλεω είχε επενδύσει πολλά εκατομμύρια, διαμορφώνοντας το χώρο, με παιδικές χαρές, παρτέρια με λουλούδια, βρύσες, γεφύρια, κούνιες, παγκάκια, τουαλέτες και φύλακες. Ολα αυτά συντηρούνταν για δύο χρόνια. Εδώ και δέκα χρόνια, που κόπηκαν τα κονδύλια από το Δασαρχείο, καταστράφηκαν τα έργα και κανείς δεν έχει αναλάβει τη συντήρησή τους.

Η σημερινή εικόνα του άλσους είναι απελπιστική. Παντού υπάρχουν σκουπίδια, όλες οι ξύλινες κατασκευές είναι κατεστραμμένες, το δάσος δεν καθαρίζεται ποτέ, στις τουαλέτες δεν μπορείς να πλησιάσεις από τη βρώμα, φύλακες δεν υπάρχουν και έχει μετατραπεί σε στέκι ναρκομανών και κακοποιών στοιχείων. Μάλιστα, παλιότερα είχαν βρεθεί και βαρέλια με βιομηχανικά απόβλητα.

Οι κίνδυνοι, όπως τόνισαν και οι πολίτες προχτές, είναι πάρα πολλοί και ο μεγαλύτερος αυτός της πυρκαγιάς, αφού δεν καθαρίζεται το άλσος. Πυροφύλακες έρχονται μόνο δύο μήνες το καλοκαίρι. Και σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι κάτοικοι φοβούνται πως θα ξεφυτρώσουν τα σπίτια σαν μανιτάρια.

Παλιότερα ο δήμος ζητούσε από τη Δασική Υπηρεσία να του παραχωρήσει το άλσος. Αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Η τωρινή Δημοτική Αρχή έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια, δε θέλει να αναλάβει την ευθύνη γιατί έχει κόστος. Ομως θα πρέπει και το δασαρχείο να μεταφέρει τις αρμοδιότητες στο δήμο και να κόψει ένα κονδύλι για τη συντήρηση.

Ο Μιχάλης Σελέκος,επικεφαλής της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης", τόνισε στο "Ρ": "Αυτό το δάσος εδώ λειτουργεί σαν φίλτρο του Θριάσιου Πεδίου. Δυστυχώς, όμως δεν είναι στη "βιτρίνα" του δήμου και για αυτό το παράτησαν. Κάποτε ο κόσμος μπορούσε να το χαρεί, σήμερα φοβούνται και να πλησιάσουν. Εμείς εδώ και πολλά χρόνια ζητάμε να το πάρει ο δήμος και να αναλάβει τη συντήρησή του. Δεν το διεκδικεί γιατί χρειάζονται πολλά λεφτά... Μπορεί όμως να διαθέσει κάποια από αυτά που ξοδεύει για τις φιέστες και τα πανηγύρια. Ομως "σηκώνει τα χέρια" γιατί δε θέλει να έρθει σε ρήξη με το Δασαρχείο. Δεν έρχεται σε ρήξη με την πολιτική που ακολουθείται".

ΝΙΚΑΙΑ
Επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών

Σε περιπέτεια, τα ...πανάκριβα σπασμένα της οποίας θα κληθεί να πληρώσει ο δημότης, μπαίνει ο Δήμος της Νίκαιας μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για συμμετοχή του δήμου στο υπό ίδρυση Χρηματοπιστωτικό Ιδρυμα της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Παρά τις προειδοποιήσεις της "Δημοκρατικής Ενότητας", που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τη ριζική αλλοίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και για το βρόχο που θα μπει αργά ή γρήγορα στο λαιμό των δημοτών από το προδιαγεγραμμένο μέλλον του... οικονομικού εγχειρήματος, η πλειοψηφία του δημάρχου Β. Τράπαλη,αλλά και δύο ακόμη παρατάξεις της μειοψηφίας, η υποστηριζόμενη από τη ΝΔ και αυτή του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ "ανεξάρτητου" υποψηφίου, ενέκριναν τη συμμετοχή του δήμου.

Δεν μπορεί να καταντήσει επιχειρηματίας η Αυτοδιοίκηση και μάλιστα να καλούνται γι' αυτό οι δημότες να βάλουν το χέρι στην τσέπη, κατήγγειλε η επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Β. Νικολαϊδου,υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχα καταστροφικά σχέδια επεξεργάζεται και η ΤΕΔΚΝΑ. "Πάμε να κολυμπήσουμε πού;", αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εκτός των άλλων ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί παρά να οδηγηθεί στη χρεοκοπία ή στην εξαγορά από τους τραπεζικούς κολοσσούς. Ειδικά αυτή την περίοδο όπου μικρότερες τράπεζες δεν αντέχουν την πίεση και εξαγοράζονται ή συγχωνεύονται για να περισωθούν, ενώ αναμένεται ότι μετά το 2000 θα επικρατήσουν λίγες, οι πλέον ισχυρές τράπεζες... Υπενθυμίζουμε ότι για τους ίδιους λόγους, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στα λαϊκά συμφέροντα, αντιτάχθηκαν χτες στους ανάλογους χειρισμούς της ΤΕΔΚΝΑ εφτά δήμαρχοι που πρόσκεινται ή υποστηρίζονται από το ΚΚΕ.

Η Β. Νικολαϊδου υπογράμμισε ακόμη ότι η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στην οδηγία 92/50 της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προωθεί, όπως υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης Στ. Μπενετάτος,τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης με κριτήρια ιδιωτικοοικονομικά. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι με τέτοια επικίνδυνα μέτρα αλλοιώνεται οριστικά ο κοινωνικός, λαϊκός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ χρεώνεται ο δήμος και κατά συνέπεια οι δημότες με μια αιμορραγία 9 εκατομμυρίων δραχμών το χρόνο, σε πρώτη φάση, και... ποιος ξέρει πόσα αύριο! Αλλωστε, πρόσθεσε, το συγκεκριμένο εγχείρημα προωθεί και το σχέδιο της κυβέρνησης για την απαλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού από την τακτική επιχορήγηση των ΟΤΑ, παρέχοντάς της άλλοθι.

Να σημειώσουμε ότι η "Δημοκρατική Ενότητα" αναγκάστηκε να καταψηφίσει σειρά άλλων θεμάτων, μεταξύ αυτών και προγράμματα της ΕΕ, καθώς εξαιτίας της σχεδόν παντελούς απουσίας ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου από τη διοίκηση του δήμου, δεν μπορούσε να τοποθετηθεί επί της ουσίας γι' αυτά και κάλεσε για μια ακόμη φορά τον δήμαρχο Β. Τράπαλη να παρέχει τα αναγκαία στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο, αν ...αυτό είναι που λαμβάνει τις αποφάσεις.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μπετό και στην τέντα

Σε απέραντο οίκο εμπορίου προσπαθεί να μετατρέψει, η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεών του, με την αρωγή, όπως φαίνεται, του δημάρχου Πειραιά Στ. Λογοθέτη.

Εκθεσιακούς χώρους συνολικού εμβαδού 50 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (!) ζήτησε το βράδυ της Δευτέρας ο Στ. Λογοθέτης να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο, παρέχοντας όρους δόμησης στο ΣΕΦ για την ανέγερση, πέραν των υπαρχουσών, νέων εγκαταστάσεων.

Η επιχείρηση νέας τσιμεντοποίησης του φαληρικού όρμου, στην περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και μάλιστα για εξωαθλητικούς σκοπούς, έπεσε χτες τουλάχιστον στο κενό. Βλέποντας τις σφοδρές αντιδράσεις των περισσοτέρων πλευρών του δημοτικού συμβουλίου και με ορατό τον κίνδυνο να καταψηφιστεί και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία το θέμα, ο Στ. Λογοθέτης το απέσυρε την τελευταία στιγμή.

Στην επαπειλούμενη καταστροφή αντιτάχθηκαν σθεναρά οι σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης,επισημαίνοντας ότι καταδικάζουν κάθε απόπειρα τσιμεντοποίησης και του παραμικρού ελεύθερου χώρο στον Πειραιά και παλεύουν για την απόδοσή τους ως χώρων πράσινου στους δημότες.

Εναντίον της οικοδόμησης του χώρου τάχθηκαν και οι άλλες τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας, προειδοποιώντας με τη σειρά τους ότι θα καταψηφίσουν το θέμα. Μετά την καταγραφή των πρώτων αντιδράσεων και από την παράταξη της πλειοψηφίας, ο δήμαρχος προσπαθούσε επί ώρα, εκτός δημοτικού συμβουλίου, να πείσει στο γραφείο του συμβούλους της παράταξής του για την έγκριση του θέματος, χωρίς όμως επιτυχία. Τελικά για να μη ρισκάρει μια αρνητική και με μεγάλη πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος προτίμησε να αποσύρει το θέμα. Ο κίνδυνος ωστόσο δεν έχει παρέλθει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει από χτες ξεκινήσει προσπάθεια να μεταπειστούν οι σύμβουλοι της παράταξης του Στ. Λογοθέτη που αντιδρούν, ώστε σε επόμενο συμβούλιο να επανέλθει και να ψηφιστεί το θέμα. Μην ξεχνάμε ότι στο χώρο του ΣΕΦ λειτουργεί με προσωρινή άδεια ως εκθεσιακός χώρος εδώ και καιρό η περίφημη τέντα, στο χώρο της οποίας γίνεται τώρα προσπάθεια να ανεγερθεί το ένα απ' τα δύο κτίρια συνολικού εμβαδού 50 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

ΝΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δράση μέσα στη νεολαία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι εργασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ.Μέσα από μια μεστή και δημιουργική συζήτηση αναδείχτηκαν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία σε μια ιδιαίτερα υποβαθμισμένη περιοχή, όπως αυτή του υπόλοιπου της Αττικής.

Τη συνδιάσκεψη την απασχόλησαν η μεγάλη ανεργία που μαστίζει την περιοχή, οι μεγάλες ελλείψεις σε σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και πολιτιστικές υποδομές, η όξυνση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Μέσα από τις πολλές ομιλίες των αντιπροσώπων διαφάνηκαν οι αξιόλογες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πήραν το προηγούμενο διάστημα οι οργανώσεις βάσης της ΚΝΕ. Η αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών στο Λαύριο, η ανάδειξη των προβλημάτων στην παιδεία με σημαντικούς αγώνες και την αλληλεγγύη στη μεγαλειώδη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μέτωπο που έχει η οργάνωση, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στη δράση που πρέπει να αναπτύξει παραπέρα συνεχίζοντας τις ανοιχτές εκδηλώσεις με τη συνεργασία των θεραπευτικών κοινοτήτων της περιοχής.

Τέλος, η συνδιάσκεψη, με αισιοδοξία για τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, εξέφρασε τον προσανατολισμό για δράση μέσα στο κίνημα της νεολαίας στο πλευρό των οργανώσεων του Κόμματος και ιδιαίτερα στάθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης αγώνων της εργαζόμενης νεολαίας της περιοχής. Αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή στον ταξικό γιορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Αποφασίστηκε επίσης η ένταση της δράσης για την ανάπτυξη ισχυρού φιλειρηνικού κινήματος, καθώς και το πιο δυναμικό άνοιγμα σε νεολαιίστικους χώρους για την προπαγάνδιση του 7ου συνεδρίου της ΚΝΕ.

Διώκτες Κνιτών

Και νέα απειλή κατά Κνιτών αφισοκολλητών, από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, το βράδυ της 15ης Απρίλη, στα Σεπόλια, κατήγγειλε ο Λεων. Αυδής.Οπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, υπάλληλοι του δήμου απείλησαν τα μέλη της ΚΝΕ ότι θα τους συλλάβουν και θα κατασχέσουν τις αφίσες - τις οποίες στη συνέχεια ξεκόλλησαν - κάτι που αποφεύχτηκε εξαιτίας της μεσολάβησης του κόσμου που έτυχε να είναι παρών στο συμβάν. "Δε δικαιολογείται υπάλληλοι του δήμου να επιχειρούν σύλληψη ή να απειλούν με σύλληψη αφισοκολλητών", σημείωσε ο Λεων. Αυδής και συνέστησε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αγγ. Μοσχονά να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες, ώστε να μη συμβεί παρόμοιο περιστατικό. Ο τελευταίος έκανε πως δεν κατάλαβε την ουσία της καταγγελίας και απάντησε ότι θα διατάξει όλους τους υπαλλήλους να καλούν το "100", όταν αντιλαμβάνονται περιστατικά αφισοκόλλησης, προφανώς για να τους συλλαμβάνουν επισήμως...

ΓΚΡΙΝΠΙΣ
"Υπουργείο Γενετικών Κινδύνων" το ΥΠΕΧΩΔΕ

Μεταμφιεσμένοι σε "μεταλλαγμένες" ντομάτες, 20 μέλη της οικολογικής οργάνωσης "Γκρινπίς" πραγματοποίησαν χτες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ, καταγγέλλοντας την απόφαση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Θ. Κολιοπάνου να δώσει έγκριση στην πολυεθνική εταιρία "Ζενέκα" για την πειραματική καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένης ντομάτας στους Νομούς Βοιωτίας, Ηλείας και Ημαθίας.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της "Γκρινπίς" Ν. Χαραλαμπίδης συναντήθηκε με τον υφυπουργό, ο οποίος υποσχέθηκε: "Δεν πρόκειται να δοθεί καμία νέα άδεια για καλλιέργεια μεταλλαγμένων ειδών στην Ελλάδα και ότι το υπουργείο θα εξετάσει την ανάκληση της άδειας που ήδη έχει δώσει σε εταιρία για την καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένης ντομάτας". Τα μέλη της οργάνωσης εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων στη χώρα μας, τοποθετώντας επιγραφή έξω απ' το ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία έγραφε: "Υπουργείο Μεταλλάξεων και Γενετικών Κινδύνων".

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της "Γκρινπίς", η γενετικά μεταλλαγμένη ντομάτα κυκλοφορεί ήδη στη διεθνή αγορά, ενώ η εταιρία "Ζενέκα" διαθέτει από το Φλεβάρη του 1994 το δικαίωμα παραγωγής και εμπορίας της μεταλλαγμένης ντομάτας ανά τον κόσμο. "Η εισαγωγή και η καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων πρέπει να σταματήσει αμέσως. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες", επισημαίνει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της. Στόχος του πειραματισμού στη χώρα μας είναι η επιβράδυνση της διαδικασίας ωρίμανσης του φυτού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ενας πνεύμονας

Ενας "πνεύμονας ζωής" αφήνεται στην εγκατάλειψη

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου Πειραιά να οικοδομήσει το ΣΕΦ εκθεσιακούς χώρους στο Φαληρικό Ορμο

Σκουπίδια και εγκατάλειψη "πλημμυρίζουν" το χώρο του άλσους



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ