ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
1ο Απαράδεκτα σχέδια για τη λειτουργία

Οι κάτοικοι της περιοχής με μια μαχητική συγκέντρωση, απάντησαν στα σχέδια της κυβέρνησης περί τμηματικής λειτουργίας. "Το Θριάσιο δεν αντέχει άλλο", τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης

Με μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας, απάντησαν χτες οι κάτοικοι του Θριασίου τόσο στην εικοσαετή κοροϊδία για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του νοσοκομείου όσο και στη διαφαινόμενη απαράδεκτη πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει σταδιακά το νοσοκομείο της περιοχής.

Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου και των δήμων του Θριασίου. Παρά τη βροχή, η πλατεία γέμισε και τον τόνο έδωσαν οι μαθητές.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο δήμαρχος Ελευσίνας Γ. Γεωργόπουλος,ο οποίος ζήτησε την άμεση λειτουργία τώρα αφού δοθούν τα απαραίτητα χρήματα. Στη συνέχεια μίλησαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής και εκπρόσωποι των κομμάτων. Οι περισσότεροι ομιλητές όπως και οι κάτοικοι, με το ψήφισμά τους ζήτησαν την άμεση λειτουργία και δήλωσαν πως η συγκέντρωση αυτή είναι η απαρχή νέων κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική και πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο Δ. Κουμπούρης

Στη συγκέντρωση μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης, που εκλέγεται στην περιοχή.

"Η σημερινή αγωνιστική εκδήλωση του λαού του Θριασίου, είπε ο Δ. Κουμπούρης, είναι μια απάντηση στην κοροϊδία και στις υποσχέσεις της τελευταίας εικοσαετίας. Πρέπει να είναι η απαρχή νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να λειτουργήσει επιτέλους το νοσοκομείο όχι τμηματικά αλλά ολοκληρωμένα έτσι όπως αρχικά επιλέχτηκε για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής. Αυτοί όμως, που έδωσαν υποσχέσεις και που χρόνια τώρα έπαιρναν ψήφους, δε βρίσκονται σήμερα εδώ. Πρέπει να δοθεί μια απάντηση σ' αυτούς που δίνουν υποσχέσεις και δεν τις τηρούν. Αυτή η συγκέντρωση έχει πολιτικό χαρακτήρα γιατί και το πρόβλημα του νοσοκομείου είναι πολιτικό. Εμείς δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι το νοσοκομείο θα λειτουργήσει μέσα στο 1996 και αυτό το επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία. Η περικοπή των κοινωνικών δαπανών καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το πρόγραμμα "σύγκλισης", το οποίο αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση. Οι περικοπές δε γίνονται μόνο για το νοσοκομείο της Ελευσίνας αλλά αφορούν γενικά την υγεία. Πρέπει να καταδικαστεί η λογική των άλλων κομμάτων και της ΕΕ που θέλουν τις κοινωνικές περικοπές και να απαιτήσουν να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο".

Και ο Δ. Κουμπούρης κατέληξε: "Το Θριάσιο δεν αντέχει άλλο να κηδεύει νεκρούς από εργατικά ατυχήματα και να ακρωτηριάζονται άνθρωποι μεταφερόμενοι στην Αθήνα. Δε θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να λειτουργήσει άμεσα και ολοκληρωμένα το νοσοκομείο".

Παραινέσεις και διγλωσσία

Ορισμένοι από τους ομιλητές θέλησαν να πείσουν τους συγκεντρωμένους ότι το νοσοκομείο πρέπει να λειτουργήσει τμηματικά.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γ. Μουτσόπουλος, υποστήριξε ότι "στα οικονομικά μεγέθη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα" αλλά "για να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο πρέπει να ξεκινήσουν έναένα τα τμήματα". Επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Γ. Λοβέρδος, χαρακτήρισε "ψευτοδίλημμα την ολοκληρωτική ή σταδιακή λειτουργία του νοσοκομείου" και υποστήριξε ότι "θα πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα τα εξωτερικά ιατρεία". Εκβιαστική ήταν η ομιλία του προέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου, Μ. Μαραγκάκη."Η λειτουργία του νοσοκομείου, είπε, θα ξεκινήσει άσχετα αν θα δώσει η κυβέρνηση χρήματα. Είτε γίνει διαδήλωση, είτε συλλαλητήριο, το νοσοκομείο θα λειτουργήσει".

Φαίνεται ότι υπήρξαν και κάποιοι που δεν ήθελαν την επιτυχία της χτεσινής συγκέντρωσης.

Οπως κατήγγειλε η Τοπική Επιτροπή της ΕΣΑΚ Θριασίου, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, αν και ήταν συνδιοργανωτής της συγκέντρωσης, αρνήθηκε πρόταση των συμβούλων της ΕΣΑΚ για κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας στις βιομηχανίες ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Η διγλωσσία διέκρινε και το νομάρχη Δυτικής Αττικής Π. Παπαπέτρου.Οπως κατήγγειλε η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, ενώ ο νομάρχης έβγαλε πύρινους λόγους στη συγκέντρωση, λίγες ώρες πριν είχε δώσει εντολή στους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές ότι εάν πάνε στη συγκέντρωση θα πάρουν απουσίες.

Γ. Μ.

Προέχει η οργάνωση της αντίστασης των γιατρών

Επιστολή τριών συμβούλων της ΟΕΝΓΕ προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για τη σημερινή ημερίδα της με θέμα τη "νέα κοινωνική συμφωνία"

Την αντίθεσή τους με το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της σημερινής ημερίδας με θέμα την "ανάγκη μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας" που οργανώνει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εκφράζουν τρία μέλη της διοίκησής της με επιστολή τους προς την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας.

Την επιστολή υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Χ. Ζαχαρόγιαννης και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου Μ. Παπαϊωακείμ και Αθ. Τζιόκα."Η ημερίδα που φέρεται ότι οργανώνεται από την ΟΕΝΓΕ παίρνει έναν χαρακτήρα που ουδέποτε συζητήθηκε και πολύ περισσότερο ουδέποτε αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ" επισημαίνουν στην επιστολή και υπογραμμίζουν: "Ποτέ στην Ομοσπονδία δε συζητήσαμε και δεν αποφασίσαμε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση και η Υγεία απαιτούν μια νέα κοινωνική συμφωνία η οποία υπαγορεύεται, όπως επανειλημμένα έχουμε δεχτεί και πολλές φορές έχουμε καταγγείλει, από το πρόγραμμα σύγκλισης. Με την ευκαιρία των ρυθμίσεων που πρότεινε το νομοσχέδιο Κρεμαστινού (δημιουργία του ΕΦΥ και ενοποίηση των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων), όσοι διαφωνούσαμε με αυτές δεχτήκαμε ότι το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των ασφαλιστικών ταμείων αφορά όλους τους εργαζόμενους και δεν είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνεται σε ένα νομοσχέδιο για την υγεία. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από το Γενικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση πριν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Στην τελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, δεχτήκαμε επίσης ότι για λόγους που αναλύσαμε δε ζητούμε νέα θεσμική ρύθμιση για τα ζητήματα υγείας, αλλά επανερχόμαστε στα πάγια αιτήματα του κλάδου".

"Θα ήταν πράγματι πολύ χρήσιμο, συνεχίζει η επιστολή, να συζητήσουμε το ασφαλιστικό ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και, όπως οφείλουμε, να επισημάνουμε τη σημασία που έχουν οι προτεινόμενες από την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Παγκόσμια Τράπεζα και την κυβέρνηση ρυθμίσεις. Με τις διάφορες απόψεις που έχουν εκφραστεί και οι οποίες θα διατυπώνονταν από μια τέτοια συζήτηση θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς για να βρούμε από κοινού τρόπους αντιμετώπισης της επίθεσης που δέχονται η κοινωνική ασφάλιση και η υγεία. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα μπορούσε να οργανωθεί και μια κοινή συνδικαλιστική συγκέντρωση. Αντί να επιδιώξουμε μια τέτοια κατεύθυνση φερόμαστε ως οργανωτές μιας ημερίδας την οποία χαιρετίζουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη που είναι οι άμεσοι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των προτεινόμενων από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέτρων, όπως και εκπρόσωποι ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών και κάποιοι μυστηριώδεις εκπρόσωποι πασχόντων. Μια ημερίδα που προσπαθεί όχι να συντονίσει την αντίσταση των εργαζομένων, αλλά να τους πείσει μαζί με την κυβέρνηση για την "ανάγκη μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας"".

Οι συνδικαλιστές σε άλλο σημείο επισημαίνουν: "Τα στελέχη της Ομοσπονδίας που χειρίστηκαν το ζήτημα αυτής της ημερίδας προωθούν κατ' αυτόν τον τρόπο τον "κοινωνικό διάλογο" και την "κοινωνική Συμφωνία", διευκολύνοντας έτσι το πέρασμα των επιδιώξεων της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης εναντίον της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ετσι οδηγούν την Ομοσπονδία σε απομόνωση από τους εργαζόμενους για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους στην κοινωνική ασφάλιση και στην υγεία". Και καταλήγουν: "Δηλώνουμε ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε η Ομοσπονδία μας να υπερασπίζεται τις ψηφισμένες από το συνέδριο θέσεις για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για διεύρυνση των κοινωνικών παροχών προς τους εργαζόμενους".

3ο Παράπτωμα η δημόσια κριτική!

Πειθαρχικό αδίκημα θεωρεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαϊκού Νοσοκομείου τη διαμαρτυρία των γιατρών του Αλλεργιολογικού Τμήματος και αποφάσισε τη διεξαγωγή ΕΔΕ εις βάρος όλων

Νοοτροπία άλλης εποχής θυμίζει το σκεπτικό του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαϊκού Νοσοκομείου, με το οποίο αποφάσισε τη διεξαγωγή Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε βάρος όλων ανεξαιρέτως των γιατρών του Αλλεργιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου.

Οι οχτώ γιατροί του τμήματος, συμπεριλαμβανομένης και της διευθύντριας, διώκονται, με βάση τον υπαλληλικό κώδικα, για τρία πειθαρχικά αδικήματα:

  • Της "άρνησης ή παρέλκυσης εκτέλεσης υπηρεσίας".
  • Της "δημοσίας άσκησης κριτικής των πράξεων προϊσταμένης αρχής δι' εκφράσεων οι οποίες αποδεικνύουν έλλειψη σεβασμού ή σκοπίμου χρήσεως αβάσιμων επιχειρημάτων".
  • Της "μη προσηκούσης συμπεριφοράς προς τους προϊσταμένους, τους πολίτας και τους υπαλλήλους".

Οι γιατροί του τμήματος διαμαρτυρήθηκαν για τη μεταφορά, στις αρχές του Μάρτη, του Αλλεργιολογικού σε ένα χώρο μόλις 30 τετραγωνικών μέτρων. Σε ανακοίνωσή τους (4.3.1996) οι γιατροί μιλούσαν για "έξωση", στην ουσία, του τμήματος, που έγινε με το πρόσχημα της διενέργειας στο χώρο αιμοληψιών, δήλωναν ότι θα προσπαθήσουν για την κατοχύρωση της δεοντολογικά αποδεκτής αντιμετώπισης των ασθενών και της επαρκούς εκπαίδευσης σε συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας και ζητούσαν επαρκή χώρο για το τμήμα.

Με χτεσινή επιστολή τους προς τον υφυπουργό Υγείας - Πρόνοιας Φρ. Παπαδέλη οι γιατροί του Αλλεργιολογικού Τμήματος εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την παραπομπή τους και επισημαίνουν ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιο αποτελεί μορφή συνδικαλιστικού πογκρόμ, εκδήλωση ακραίου αυταρχισμού και απόπειρα άσκησης μαζικής τρομοκρατίας έναντι των γιατρών, οι οποίοι το μόνο που διεκδικούν είναι να μπορούν να επιτελούν το καθήκον τους έναντι των πολιτών και τους κράτους. Επίσης οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η απόφαση είναι αμφίβολη και διαβλητή, γιατί πάρθηκε με παρουσία μόνο τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι δυο αιρετοί εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων καταψήφισαν την πρόταση παραπομπής και η πρόταση έγινε απόφαση του ΔΣ με τις ψήφους του προέδρου και του αντιπροέδρου μέσω της διπλής ψήφου του προέδρου.

Οι γιατροί ζητούν την παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας, γιατί οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λειτουργούν υπονομευτικά για το Δημόσιο Τομέα Υγείας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την ευρυθμία του Λαϊκού και δηλώνουν ότι δε θα δεχτούν τη διάλυση του Αλλεργιολογικού Τμήματος.

Να σημειωθεί ότι αλλεργιολογικά τμήματα διαθέτουν ακόμα τα νοσοκομεία "Σωτηρία" και "Ιπποκράτειο" (Θεσσαλονίκης) και τα παιδιατρικά νοσοκομεία "Αγλαϊα Κυριακού" και Πεντέλης.

2ο Σταδιακή... κοροϊδία των συνταξιούχων
  • Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τη σταδιακή επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 ΗΑΕ
  • Οι συνταξιούχοι δε θα πάρουν ούτε τον Απρίλη το διορθωτικό και τις αυξήσεις κοροϊδίας

Τη συμφωνία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για τη σταδιακή επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα είκοσι ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ε. Γιαννόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο Ε. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τις εισηγήσεις του για την αύξηση των συντάξεων και πρόσθεσε: "Για τις συντάξεις του ΙΚΑ - για να φτάσουμε στα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη - και αυτό θα πάει σταδιακά. Εχουμε συνεννοηθεί και με συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πάμε ομαλά και ας επιτραπεί να πω ικανοποιητικώς".

Ο υπουργός δεν έκανε αναφορά ούτε στο "πότε" θα αρχίσει, αλλά ούτε και "πόσο" θα διαρκέσει η επανασύνδεση, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο επίπεδο και με ποιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχει γίνει αυτή η συνεννόηση. Πάντως, όσον αφορά τις συνταξιουχικές οργανώσεις, τέτοια συνεννόηση δεν υπήρξε. Οι συνταξιουχικές οργανώσεις είχαν απορρίψει τη σταδιακή επανασύνδεση από τότε που τη διατύπωσε ο Στ. Τζουμάκας.

Χτες συνεδρίασε για πρώτη φορά η διυπουργική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για να μελετήσει το θέμα των λεγόμενων χαμηλοσυνταξιούχων. Στη χτεσινή συνεδρίαση αναφέρθηκε ότι μπορεί να συζητηθεί και το θέμα της επανασύνδεσης των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ.

Το Μάη οι αυξήσεις

Στο μεταξύ, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ δε θα πάρουν κατά πάσα πιθανότητα ούτε το διορθωτικό ποσό της αύξησης (2,1%), ούτε τις αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με τη σύνταξη του Απρίλη.

Και τούτο γιατί καθυστέρησε η έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ να ετοιμάσουν τις αυξήσεις μέσα στο Μάρτη, όπως προβλέπουν και οι υπουργικές αποφάσεις. Με τη σύνταξη του Απρίλη θα δοθεί και το δώρο του Πάσχα, ενώ οι πιθανότητες να δοθούν και το διορθωτικό και η αύξηση του πρώτου εξαμήνου θα είναι πολύ ελάχιστες, όπως εξήγησε στο "Ρ" αρμόδιος του ΙΚΑ. Πάντως, οι αυξήσεις αυτές θα δοθούν σίγουρα, τόνισε ο αρμόδιος του ΙΚΑ, με τη σύνταξη του Μάη.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Επιτυχία στην κινητοποίηση των εργαζομένων

Με επιτυχία έληξε χτες η τετραήμερη απεργία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τα Ιδρύματα Πρόνοιας. Η ΠΟΕΔΗΝ σε χτεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει πως η πρόσκληση προς τον υπουργό Οικονομικών Α. Παπαδόπουλο για νέα συνάντηση "έπεσε στο κενό" και προειδοποιεί ότι αν επιχειρηθεί να ενταχθούν οι υγειονομικοί στη ρύθμιση για τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους, όσον αφορά την καταβολή του υπολοίπου 45% των αναδρομικών του 18χίλιαρου, οι εργαζόμενοι στην υγεία θα απαντήσουν με νέα πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη, καλεί την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή, κύρια όσον αφορά τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες για να εκτιμήσουν την τετραήμερη κινητοποίηση στο σύνολό της (αιτήματα, συμμετοχή εργαζομένων και προοπτική).

Σημειώνεται ότι σταμάτησε η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, μετά τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματός τους.

Σε ετοιμότητα οι φαρμακοποιοί

Φόβοι για ελλείψεις εμβολίων κατά της ιλαράς

Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά, στην τελευταία γενική συνέλευση των δύο συλλόγων.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε να μην προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί σε νέο κλείσιμο των φαρμακείων, αλλά να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Καθοριστική, εξάλλου, για το μέλλον των κινητοποιήσεων, θα είναι και η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις 30 Μάρτη.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), σε χτεσινή ανακοίνωσή του για τα εμβόλια της ιλαράς, αναφέρει ότι μέχρι προχτές υπήρχε επάρκεια εμβολίων στα φαρμακεία της δύναμής του και επισημαίνει: "Από το να καλούνται όμως τα φαρμακεία να καλύψουν τέτοιας έκτασης ομαδικό εμβολιασμό - ενώ κατά κανόνα στις περιπτώσεις αυτές η κάλυψη γίνεται από τις νομαρχίες, τα κέντρα υγείας και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς - είναι επόμενο να δημιουργηθεί έλλειψη".

Επίσης ο εισαγωγέας των εμβολίων ιλαράς Π. Γιαννακόπουλος δήλωσε χτες πως αν δε μειωθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού, σε τρεις μέρες τα εμβόλια θα έχουν εξαντληθεί. Από 45.000 εμβόλια που υπήρχαν έχουν, ήδη, διατεθεί 30.000. Στο ΦΣΑ διατέθηκαν 500 από 5.000 εμβόλια που ζήτησε τελευταία για την κάλυψη των αναγκών.

"Δωρητές" - διαχειριστές του δημόσιου χρήματος

Την αλλαγή του σχήματος και του τρόπου εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε χτες, κατά την εκεί επίσκεψή του, ο υπουργός Α. Πεπονής.

Ο υπουργός είπε ότι οι δωρητές συμμετέχουν μόνο με 20%, αλλά διαχειρίζονται εν λευκώ το υπόλοιπο 80%, που είναι δημόσιο χρήμα και συμφώνησε με τον περιφερειάρχη Κ. Τσίμα ότι μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί μόνο χρήματα του δημοσίου. Σήμερα, στο εφταμελές ΔΣ, το δημόσιο έχει τρεις εκπροσώπους. Ο Α. Πεπονής πρότεινε να διαμορφωθεί ένα Σώμα εκλεκτόρων, που θα υποδεικνύεται από τις δύο ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων Μακεδονίας και Θράκης. Στη συνέχεια, το Σώμα αυτό θα υποδεικνύει στον υπουργό διπλάσιο ή τριπλάσιο αριθμό και ο υπουργός θα επιλέγει τα τέσσερα μέλη.

Λεζάντες σελ. 16

"Απαιτούμε άμεση λειτουργία του νοσοκομείου", ήταν το καθολικό αίτημα στη συγκέντρωση

2ο

Μετά την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει και το ελάχιστο των αιτημάτων, τώρα φαίνεται να εξυφαίνεται ένα σχέδιο συνεχούς κοροϊδίας των συνταξιούχων



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ