Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ετοιμότητα οι φαρμακοποιοί

Φόβοι για ελλείψεις εμβολίων κατά της ιλαράς

Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά, στην τελευταία γενική συνέλευση των δύο συλλόγων.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε να μην προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί σε νέο κλείσιμο των φαρμακείων, αλλά να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Καθοριστική, εξάλλου, για το μέλλον των κινητοποιήσεων, θα είναι και η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις 30 Μάρτη.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), σε χτεσινή ανακοίνωσή του για τα εμβόλια της ιλαράς, αναφέρει ότι μέχρι προχτές υπήρχε επάρκεια εμβολίων στα φαρμακεία της δύναμής του και επισημαίνει: "Από το να καλούνται όμως τα φαρμακεία να καλύψουν τέτοιας έκτασης ομαδικό εμβολιασμό - ενώ κατά κανόνα στις περιπτώσεις αυτές η κάλυψη γίνεται από τις νομαρχίες, τα κέντρα υγείας και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς - είναι επόμενο να δημιουργηθεί έλλειψη".

Επίσης ο εισαγωγέας των εμβολίων ιλαράς Π. Γιαννακόπουλος δήλωσε χτες πως αν δε μειωθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού, σε τρεις μέρες τα εμβόλια θα έχουν εξαντληθεί. Από 45.000 εμβόλια που υπήρχαν έχουν, ήδη, διατεθεί 30.000. Στο ΦΣΑ διατέθηκαν 500 από 5.000 εμβόλια που ζήτησε τελευταία για την κάλυψη των αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ