Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ταξική ενέργεια

Ενέργεια άστοχη με έντονο ταξικό χαρακτήρα χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής την κίνηση υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων να "ξηλώσουν" αφίσες σωματείου, οι οποίες κοινοποιούσαν απεργία. Με επιστολή του στον δήμαρχο Δ. Αβραμόπουλο κάνει σαφή την αντίθεσή του με το γεγονός και ζητά να μην επαναληφθούν τέτοιες ενέργειες στο μέλλον.

Η διαμαρτυρία αφορά το "ξήλωμα", με το πρόσχημα της καταπολέμησης της αφισορρύπανσης, από δημοτικούς υπαλλήλους, αφισών για την απεργία του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων. Με την επιστολή του ο Λεων. Αυδής τονίζει ότι οι κοινωνικοί ανταγωνισμοί των οποίων εκδήλωση είναι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις κλπ. αποτελούν πραγματικότητα για κάθε ζωντανή πόλη. Η άμεση ή έμμεση παρεμπόδιση μιας απεργίας, σημειώνει, αποτελεί δραστηριότητα, από την οποία ο δήμος θα πρέπει να απέχει.

"Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τη συντριπτική οικονομική και κοινωνική υπεροχή του εργοδότη, την οποία μπορούν να εξισορροπήσουν μόνο με τη συλλογική τους οργάνωση και δράση", σημειώνει και συνεχίζει ότι "η σχολαστική διαφύλαξη της αισθητικής με την αφαίρεση αφισών, ενώ η απεργία βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί ενέργεια άστοχη με έντονο ταξικό χαρακτήρα". Τελειώνοντας ο Λεων. Αυδής καλεί τον δήμαρχο να ενημερώσει σχετικά το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ