Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ" ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ
Νέες στραγγαλιστικές αξιώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Ο υπουργός Μεταφορών δηλώνει ότι... δικαίως ζητούν εξηγήσεις οι εταίροι μας και ρίχνει τις ευθύνες στη διοίκηση της "Ολυμπιακής"!

"Επικίνδυνη πτήση" στο... κενό εξακολουθεί να εκτελεί η "Ολυμπιακή Αεροπορία", ενάμιση χρόνο μετά το αποκαλούμενο "πρόγραμμα εξυγίανσης". Τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή και το... ψαλίδι βρίσκεται στα χέρια των "εταίρων" μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, που επέβαλε σειρά στραγγαλιστικών όρων για τον εθνικό αερομεταφορέα, θεωρεί τώρα ότι δεν εφαρμόζονται κατά γράμμα οι εντολές του και αξιώνει συγκεκριμένες εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί ότι δε θα εγκρίνει την καταβολή της δεύτερης δόσης (23 δισ. δραχμές) για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΑ, που προβλέπεται στο "πρόγραμμα εξυγίανσης".

Τα παραπάνω προκύπτουν από δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Χ. Καστανίδη,ο οποίος για να βγάλει... λάδι τους "εταίρους" μας στην ΕΕ είπε ότι δικαίως ζήτησαν εξηγήσεις, διότι η ενημέρωση που είχαν δεν απηχούσε πάντοτε την πραγματικότητα, αν και είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις της διοίκησης της ΟΑ με τους αρμόδιους κοινοτικούς παράγοντες! Ο υπουργός αρνήθηκε να παραδεχτεί τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για το σημερινό αδιέξοδο της ΟΑ και άφησε αιχμές για την ενημέρωση που παρέσχε στην ΕΕ ο πρόεδρος της εταιρίας Ρ. Δογάνης,ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την απομάκρυνσή του από την ηγεσία της εταιρίας. Στη θέση του θα διοριστεί ο Ν. Μπλέσιος,καθηγητής πανεπιστημίου, ενώ καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει ο αεροναυπηγός Ιορδ. Καρατζάς.Ο σημερινός γενικός διευθυντής Μ. Τσαγκαράκης θα παραμείνει στο πόστο του, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές ορισμένων μελών του ΔΣ της εταιρίας.

Ο Χ. Καστανίδης είπε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα δοθούν εγγράφως οι εξηγήσεις που ζητά η ΕΕ για: Τα 11 δισ. δρχ. που δόθηκαν για την αποχώρηση εργαζομένων με κίνητρα, την κατάργηση των φορολογικών προνομίων της ΟΑ, το καθεστώς προσλήψεων, τη διατήρηση των άγονων γραμμών κ. ά. Για όλα αυτά τα ζητήματα, ο υπουργός είπε ότι θα δοθούν λύσεις και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα με τις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ