Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3ο Παράπτωμα η δημόσια κριτική!

Πειθαρχικό αδίκημα θεωρεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαϊκού Νοσοκομείου τη διαμαρτυρία των γιατρών του Αλλεργιολογικού Τμήματος και αποφάσισε τη διεξαγωγή ΕΔΕ εις βάρος όλων

Νοοτροπία άλλης εποχής θυμίζει το σκεπτικό του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαϊκού Νοσοκομείου, με το οποίο αποφάσισε τη διεξαγωγή Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε βάρος όλων ανεξαιρέτως των γιατρών του Αλλεργιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου.

Οι οχτώ γιατροί του τμήματος, συμπεριλαμβανομένης και της διευθύντριας, διώκονται, με βάση τον υπαλληλικό κώδικα, για τρία πειθαρχικά αδικήματα:

  • Της "άρνησης ή παρέλκυσης εκτέλεσης υπηρεσίας".
  • Της "δημοσίας άσκησης κριτικής των πράξεων προϊσταμένης αρχής δι' εκφράσεων οι οποίες αποδεικνύουν έλλειψη σεβασμού ή σκοπίμου χρήσεως αβάσιμων επιχειρημάτων".
  • Της "μη προσηκούσης συμπεριφοράς προς τους προϊσταμένους, τους πολίτας και τους υπαλλήλους".

Οι γιατροί του τμήματος διαμαρτυρήθηκαν για τη μεταφορά, στις αρχές του Μάρτη, του Αλλεργιολογικού σε ένα χώρο μόλις 30 τετραγωνικών μέτρων. Σε ανακοίνωσή τους (4.3.1996) οι γιατροί μιλούσαν για "έξωση", στην ουσία, του τμήματος, που έγινε με το πρόσχημα της διενέργειας στο χώρο αιμοληψιών, δήλωναν ότι θα προσπαθήσουν για την κατοχύρωση της δεοντολογικά αποδεκτής αντιμετώπισης των ασθενών και της επαρκούς εκπαίδευσης σε συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας και ζητούσαν επαρκή χώρο για το τμήμα.

Με χτεσινή επιστολή τους προς τον υφυπουργό Υγείας - Πρόνοιας Φρ. Παπαδέλη οι γιατροί του Αλλεργιολογικού Τμήματος εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την παραπομπή τους και επισημαίνουν ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιο αποτελεί μορφή συνδικαλιστικού πογκρόμ, εκδήλωση ακραίου αυταρχισμού και απόπειρα άσκησης μαζικής τρομοκρατίας έναντι των γιατρών, οι οποίοι το μόνο που διεκδικούν είναι να μπορούν να επιτελούν το καθήκον τους έναντι των πολιτών και τους κράτους. Επίσης οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η απόφαση είναι αμφίβολη και διαβλητή, γιατί πάρθηκε με παρουσία μόνο τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι δυο αιρετοί εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων καταψήφισαν την πρόταση παραπομπής και η πρόταση έγινε απόφαση του ΔΣ με τις ψήφους του προέδρου και του αντιπροέδρου μέσω της διπλής ψήφου του προέδρου.

Οι γιατροί ζητούν την παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας, γιατί οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λειτουργούν υπονομευτικά για το Δημόσιο Τομέα Υγείας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την ευρυθμία του Λαϊκού και δηλώνουν ότι δε θα δεχτούν τη διάλυση του Αλλεργιολογικού Τμήματος.

Να σημειωθεί ότι αλλεργιολογικά τμήματα διαθέτουν ακόμα τα νοσοκομεία "Σωτηρία" και "Ιπποκράτειο" (Θεσσαλονίκης) και τα παιδιατρικά νοσοκομεία "Αγλαϊα Κυριακού" και Πεντέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ