Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Επιτυχία στην κινητοποίηση των εργαζομένων

Με επιτυχία έληξε χτες η τετραήμερη απεργία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τα Ιδρύματα Πρόνοιας. Η ΠΟΕΔΗΝ σε χτεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει πως η πρόσκληση προς τον υπουργό Οικονομικών Α. Παπαδόπουλο για νέα συνάντηση "έπεσε στο κενό" και προειδοποιεί ότι αν επιχειρηθεί να ενταχθούν οι υγειονομικοί στη ρύθμιση για τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους, όσον αφορά την καταβολή του υπολοίπου 45% των αναδρομικών του 18χίλιαρου, οι εργαζόμενοι στην υγεία θα απαντήσουν με νέα πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη, καλεί την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή, κύρια όσον αφορά τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες για να εκτιμήσουν την τετραήμερη κινητοποίηση στο σύνολό της (αιτήματα, συμμετοχή εργαζομένων και προοπτική).

Σημειώνεται ότι σταμάτησε η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, μετά τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματός τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ