Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Να συλληφθεί αμέσως"!
  • Πέρα από κάθε όριο, ο δήμαρχος Πειραιά, Στέλιος Λογοθέτης, ανέλαβε χτες να παίξει και ρόλο εισαγγελέα, διατάζοντας αστυνομικούς να συλλάβουν απεργούς. Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων απέτρεψε τις συλλήψεις
  • Αργά το βράδυ σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ο Λογοθέτης κατέφυγε σε χυδαίο αντικομμουνισμό, αποδίδοντας ούτε λίγο - ούτε πολύ την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη στους κομμουνιστές!

Σε ρόλο εισαγγελέα, αστυνομικού διευθυντή και τραμπούκου εμφανίστηκε χτες ο δήμαρχος Πειραιά, Στ. Λογοθέτης,προκειμένου να προασπίσει πάση θυσία τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρίας ΣΕΛΜΟ, στην οποία εκχώρησε την κερδοφόρα δημοτική δραστηριότητα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Δηλώνοντας έτοιμος να ιδιωτικοποιήσει και άλλες υπηρεσίες, σε ένα μόνο στάθηκε αμετακίνητος: Στην ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι συμπληρώνουν σήμερα 8 μέρες απεργίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Μπροστά στην είσοδο του δημαρχείου διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους, καθώς ο δήμαρχος, αφού κατόρθωσε τελικά να εξασφαλίσει έναν απεργοσπάστη στο πλευρό του, έδειχνε στη συνέχεια έναν έναν τους απεργούς και με τη φράση "συλλάβετέ τον" διέταζε τους αστυνομικούς να συλλάβουν τους απεργούς, γιατί παρεμπόδιζαν τον έναν απεργοσπάστη! Στο αποκορύφωμα αυτής της αισχρής στάσης του δημάρχου ήταν χαρακτηριστική η στιγμή που ένας από τους απεργούς ρώτησε τον δήμαρχο "γιατί να με συλλάβουν κύριε εισαγγελέα; "! Ο "τσαμπουκάς" του δημάρχου, που εκδηλώθηκε μόνο αφού έσπευσαν για βοήθειά του ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δεν πέρασε τελικά, καθώς στο πλευρό των απεργών συντάχθηκαν δυναμικά εκατοντάδες εργαζόμενοι του Πειραιά που έσπευσαν στην πλατεία Κοραή.

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, ο Στ. Λογοθέτης κατέθεσε και μήνυση κατά των απεργών, επικαλούμενος κινδύνους για τη δημόσια υγεία από τη μη συλλογή των σκουπιδιών, κινδύνους που αυτός και μόνο αυτός έχει δημιουργήσει με τις αποφάσεις του. Για να ενισχύσει τη θέση του χτες το βράδυ αποφάσισε"κατεπείγουσα" συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα "τη σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των κατοίκων, που δημιουργείται στην πόλη, λόγω μη αποκομιδής των απορριμμάτων, και λήψη απόφασης για την απευθείας ανάθεση από τον δήμαρχο σε ιδιώτες της αποκομιδής τους", κάνοντας έτσι καθαρό ότι τα σχέδιά του δε σταματούν στην ιδιωτικοποίηση της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ας σημειωθεί πως ήδη έχει εκχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρία η αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Λογοθέτης ανέβηκε στο βήμα σχεδόν αφρίζοντας και στη διάρκεια ενός παραληρηματικού λόγου κατόρθωσε τελικά να δείξει τον ένοχο για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη αυτές τις μέρες. Κατονόμασε ως ένοχο τον γραμματέα της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ, Β. Ξένο,ο οποίος όπως είχε χρέος στάθηκε αποφασιστικά στο πλευρό των απεργών, παρά τις επίμονες εντολές του Λογοθέτη προς τους αστυνομικούς να συλλάβουν κι αυτόν! Σχολιάζοντας την "καταγγελία" Λογοθέτη, κομμουνιστές συνδικαλιστές στο δήμο σημείωσαν πως είναι κατανοητός για λόγους ιστορικούς ο εκνευρισμός του δημάρχου όταν βλέπει απέναντί του κομμουνιστές.

Χτες, πάντως, ο Στ. Λογοθέτης είχε και άλλους λόγους να είναι νευρικός. Το πρωί ήταν καλεσμένος από τον 2ο τακτικό ανακριτή, Ι. Δουρουκλάκη,που ψάχνει την υπόθεση της εξαφάνισης μεγάλων ποσών από το δημοτικό ταμείο με πρώτο κατηγορούμενο τον ίδιο τον δήμαρχο. Τελικά, ο δήμαρχος πήρε ξανά αναβολή για την απολογία του μέχρι να κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφυγή του, με την οποία ζητά επ' αόριστον αναβολή της απολογίας του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι "δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που διενεργούν ελεγκτές στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου". Υπενθυμίζεται πως ο Στ. Λογοθέτης κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βαθμό κακουργήματος, εκβίαση, απειλή και ψευδή βεβαίωση.

  • "Απρόσμενους" συμπαραστάτες βρήκε χτες ο δήμαρχος Πειραιά στα πρόσωπα των πράσινων δημάρχων Νίκαιας, Κερατσινίου και Κορυδαλλού. Οι τρεις με ανακοίνωσή τους βεβαιώνουν ότι ο πρότερος έντιμος βίος του Λογοθέτη είναι εγγύηση και για το παρόν του. Η ανακοίνωση των τριών δημάρχων σχολιάστηκε στον Πειραιά με αναφορές σε κάποια κονδύλια, στη διαχείριση των οποίων από κοινού μετέχουν τόσο ο Λογοθέτης όσο και οι τρεις...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ