Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Κράτος εν κράτει η ΣΕΤΕΞ

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου προσφέρει ακόμη περισσότερα κέρδη στη γαλλική "Σετέξ". Η δημοτική Κίνηση "Πάτρα μπροστά" ζητά την καταγγελία της σύμβασης από το δήμο

Στο έλεος ιδιωτικής εταιρίας ελεγχόμενης στάθμευσης αφήνονται και οι δρόμοι της Πάτρας από τη δημοτική αρχή. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του είδους, η γαλλική "Σετέξ", έχει αναλάβει εδώ και καιρό το χαράτσωμα των δημοτών της πόλης, αλλά πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο πεδίο ασυδοσίας.

Ετσι, σύμφωνα με ανακοίνωση - καταγγελία της δημοτικής Κίνησης "Πάτρα μπροστά", η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, καταστρατηγώντας και αυτή την ίδια τη σύμβαση που είχε υπογραφεί πριν τρία χρόνια από την εταιρία και τον δήμο, αποφάσισε τα παρακάτω:

- Απαλλάσσει την εταιρία από την υποχρέωση να συντάξει μελέτες, να κάνει επενδύσεις και να παραδώσει σε χρήση υπόγειους και υπέργειους χώρους στάθμευσης. Με αυτό τον τρόπο, τα κέρδη της εταιρίας γίνονται ακόμη πιο αεριτζίδικα, ενώ η εξουσία της στους δρόμους αφήνεται στην... "καλή" θέλησή της.

- Αυξάνει πάνω από 50% τα πρόστιμα και το κόστος των παρκόμετρων.

- Εκχωρεί στην εταιρία το δικαίωμα να αστυνομεύει και να τιμωρεί με πρόστιμα και έξω από τα όρια των διαγραμμισμένων χώρων στάθμευσης. Οι υπάλληλοι της εταιρίας θα έχουν το δικαίωμα να εγκλωβίζουν τα αυτοκίνητα με ειδικές δαγκάνες με κόστος απαλλαγής από αυτές 50 χιλιάδες δραχμές!

Η "Πάτρα μπροστά" αντιτάχθηκε σε αυτά τα μέτρα και κάλεσε το δήμο να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με την εταιρία, αξιοποιώντας τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις της "που στοιχειοθετούν σαφή παραβίαση της σύμβασης από μέρους της εταιρίας".

"Πιστεύουμε" καταλήγει η ανακοίνωση, "πως οι συνδημότες έχουν τώρα το λόγο, έχουν και τα μέσα να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά για τη ματαίωση της τελευταίας απαράδεκτης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου".

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη εταιρία εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1991 και μέσα σε τρία χρόνια έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές σε 13 δήμους, στους οποίους διαχειρίζεται πάνω από 6.000 θέσεις στάθμευσης σε ανοιχτό χώρο, δηλαδή σε δρόμους και όχι σε ειδικούς χώρους πάρκινγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ