Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Ολοι οι αγρότες στην Αθήνα

Από τον Εβρο μέχρι την Πελοπόννησο και τα νησιά, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών και Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα δηλώνουν συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Γεωργίας

Μαζική αναμένεται ότι θα είναι η συμμετοχή των αγροτών και των κτηνοτρόφων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που οργανώνεται την Τρίτη 19 του Μάρτη στην Αθήνα, αφού ήδη σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει μια σειρά από Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών, Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της χώρας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μέρα και τη μέρα αυξάνουν και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφοι από τον ακριτικό Εβρο και τη Ροδόπη της Θράκης, από περιοχές της Μακεδονίας (Ημαθία Κιλκίς), της Ηπείρου (Αρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία), της Πελοποννήσου (Ηλεία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Αίγιο) μέχρι και τα νησιά (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά). Τον τόνο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο είναι βέβαιο ότι θα δώσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι των νομών του θεσσαλικού κάμπου και της Στερεάς (Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα). Σε όλες αυτές τις περιοχές αγρότες και κτηνοτρόφοι προετοιμάζονται για μαζική κάθοδο στην Αθήνα με πούλμαν, τρένα και αγροτικά - ιδιωτικά αυτοκίνητα. Για παράδειγμα στην Αιτωλοακαρνανία έχει μπει στόχος να κατέβουν 20 πούλμαν και στην Καρδίτσα έχουν ναυλωθεί ήδη 10 πούλμαν και εκτιμάται ότι θα μπουν τουλάχιστον και άλλα 10.

Ετσι, με τη συνέχιση των διεκδικητικών αγώνων για μέτρα στήριξης του εισοδήματος και της αγροτικής παραγωγής, για την ανάπτυξη του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα κατά των περιορισμών της ΕΕ, οι αγρότες της χώρας δίνουν το σύγχρονο περιεχόμενο του Κιλελέρ. Κι αυτό σε αντίθεση με τις συμβιβασμένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ και ΓΕΣΑΣΕ, που ξεκομμένες από τα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς και από τις τοπικές δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες των αγροτών, ετοιμάζονται στις 31 του Μάρτη να "γιορτάσουν" με ένα τυπικό - τελετουργικό τρόπο την κορυφαία επέτειο της αγροτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία του "Ρ", στις περισσότερες αγροτικές περιοχές της χώρας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες - ενημέρωση των αγροτών και η οργάνωση της καθόδου τους στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας. Ο στόχος είναι να διαδηλώσουν μαζικά και δυναμικά στις 19 του Μάρτη την απαίτησή τους να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα σωτηρίας της κτηνοτροφίας και στήριξης της αγροτικής παραγωγής. Στην ημερομηνία αυτή η κυβέρνηση παραπέμπει την επίλυση, υποτίθεται, των προβλημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων και αναμένεται ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης να εξαγγείλει κάποια μέτρα, στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Και η ΝΔ το "χαβά" της...

Μέσα στα δεδομένα πλαίσια που ορίζουν οι δεσμεύσεις με την ΕΕ, η νέα ΚΑΠ και η Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ καλεί η ΝΔ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πάρει μέτρα για τη στήριξη της κτηνοτροφίας και γενικά της γεωργικής παραγωγής. Αυτό διευκρίνισε συγκεκριμένα, χτες, σε συνέντευξη Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις που γίνονται, ο γγ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Στ. Δήμας.Προκειμένου, λοιπόν, να δικαιολογήσουν και τη δική τους υποταγή στις πολιτικές επιλογές της ΕΕ, οι εκπρόσωποι της ΝΔ περιορίζουν την κριτική τους στις κυβερνητικές ευθύνες για "μέτρα που δε λαμβάνονται και παρεμβάσεις που δε γίνονται στα πλαίσια της Κοινότητας". Ενώ το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται με την καταστροφική πολιτική της νέας ΚΑΠ και της συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ το ανάγουν, απλώς... "ως θέμα διαπραγματεύσεων για να διεκδικήσουμε ρυθμίσεις σε όφελος της χώρας...".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατά χιλιάδες ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα την Παρασκευή (2022-03-16 00:00:00.0)
Καθημερινές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο του δεκαήμερου αγωνιστικής δράσης (2018-06-26 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στην Πάτρα στις 9 Μάρτη (2011-03-05 00:00:00.0)
Ημέρα αγώνα αύριο (1999-12-17 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων την Τρίτη (1996-05-12 00:00:00.0)
Αρχισαν τα "βάσανα" του Στ. Τζουμάκα (1996-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ