Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχισαν τα "βάσανα" του Στ. Τζουμάκα

Οι μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων - την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στον Πύργο Ηλείας και την ερχόμενη Τετάρτη ακολουθεί η Λάρισα - αποτελούν προειδοποίηση προς τον Στ. Τζουμάκα, για την "καταιγίδα" αγώνων που αναμένονται να εκδηλωθούν από τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας.

Η κτηνοτροφία βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισής της - το εισόδημα των κτηνοτρόφων έχει υποστεί καίρια πλήγματα με τη μείωση, κατά 100 δραχμές το κιλό, της τιμής του γάλακτος, την αύξηση, κατά 30%, του κόστους παραγωγής και τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων - ενώ τα προβλήματα στη γεωργία - λόγω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και της ΓΚΑΤΤ - συνεχώς οξύνονται, οδηγώντας τους αγρότες στην απόγνωση και πυροδοτούν νέες εξεγέρσεις.

Ο Στ. Τζουμάκας, λοιπόν, θ' αναγκαστεί γρήγορα να πάρει θέση. Οι αγρότες γνωρίζουν ότι ο νέος υπουργός Γεωργίας - παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες να εμφανίσει φιλολαϊκό πρόσωπο - κινείται στην ίδια πολιτική που επιβάλλει η ΕΕ κι εφάρμοσαν οι προηγούμενοι υπουργοί, και δεν είναι διατεθειμένοι να τον "αφήσουν σε χλωρό κλαρί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ