Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Νέο" δικομματικό παιχνίδι

Χαρακτηριστική του τρόπου που θα παίζεται στο εξής το δικομματικό παιχνίδι, αποτελεί η χτεσινή παράσταση που έστησαν ΝΔ και κυβέρνηση.

Το πρωί η ΝΔ, προφανώς για να "προλάβει" τις βραδινές προγραμματικές δηλώσεις, κατέθεσε, άλλη μια φορά, ορισμένες γνωστές προτάσεις νόμου.

Το βράδυ ο Κ. Σημίτης τις ανέφερε και έμμεσα τις υιοθέτησε όλες. (Λεπτομέρεια: Καμία από τις προτάσεις της ΝΔ δεν αφορά την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής... ).

Αποτέλεσμα; Ολοι ικανοποιημένοι. Και η ηγεσία της ΝΔ γιατί "δικαιώθηκε" και "απέδωσαν οι πιέσεις της" και η κυβέρνηση, η οποία μπορεί να μιλάει για εφαρμογή μιας "πολιτικής - μονόδρομο που τυγχάνει της αποδοχής και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων".

Ολα, λοιπόν, θα κινούνται στο εξής σε συναινετικό κλίμα, ώστε να εξαπατούνται, όπως πιστεύουν, πιο εύκολα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι κ.ο.κ.

Αυταπατώνται όμως. Η σκληρή πραγματικότητα, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία, χαλάει τη "συναινετική σούπα" και τινάζει στον αέρα τις αυταπάτες που επιχειρούν να καλλιεργήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ