Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Οι καλύτερές του μέρες...

Οι τελευταίες τρεις μέρες θεωρούνται από τους γιατρούς οι καλύτερες, για τον Α. Παπανδρέου, από την εισαγωγή του στο "Ωνάσειο". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να συνομιλεί με στελέχη του κόμματος, την οικογένειά του, καθώς και με τους θεράποντες γιατρούς του για τα πολιτικά τεκταινόμενα. Ακόμη, φέρεται να διαφωνεί με την πιθανή μεταφορά του σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, παρά την επιμονή της οικογένειάς του. Το θέμα αυτό απασχόλησε αρκετά το χτεσινό ιατρικό συμβούλιο. Ακόμη, συζητήθηκε και το αν θα μπορέσει άμεσα ο τέως πρωθυπουργός να βγει από το "Ωνάσειο" και να μεταφερθεί αρχικά στην οικία του στην Εκάλη.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να τοποθετηθεί στην οικία του μηχάνημα τεχνητού νεφρού, ώστε να υποβάλλεται δύο - τρεις φορές τη βδομάδα σε αιμοκάθαρση. Ακόμη, θα πρέπει να αποκατασταθεί η αναπνευστική λειτουργία του. Οι γιατροί καταβάλλουν προσπάθειες για το κλείσιμο της τραχειοστομίας, ώστε να αποσυνδεθεί ο Α. Παπανδρέου από τον αναπνευστήρα. Γι' αυτό μειώνουν σταδιακά τη μηχανική υποβοήθηση της αναπνοής.

Το τελευταίο ιατρικό δελτίο χαρακτηρίζει ικανοποιητική την κατάσταση της υγείας του Α. Παπανδρέου. Η αναπνευστική λειτουργία υποστηρίζεται περιοδικά από αναπνευστήρα και η νεφρική από τεχνητό νεφρό, ενώ η φυσικοθεραπεία συνεχίζεται επιτυχώς.

Να σημειωθεί ότι χτες, εξαιτίας της συνεδρίασης στη Βουλή και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, δεν επισκέφθηκε κανείς τον Α. Παπανδρέου. Το Σαββατοκύριακο τον είδαν και μίλησαν μαζί του ο Αντ. Λιβάνης και ο υπουργός Α. Τσοχατζόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ