Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ
Καταγγέλλουν την ελληνική εμπλοκή

Συνεχίζεται σε όλη τη χώρα η έκδοση ανακοινώσεων και ψηφισμάτων από μαζικούς φορείς και Επιτροπές Ειρήνης ενάντια στην αποστολή ελληνικού στρατού στη Βοσνία.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ιωνίας σε ψήφισμά της επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και απαιτεί την άμεση επιστροφή των Ελλήνων που έχουν σταλεί στη Βοσνία.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι η ειρήνη δεν επιβάλλεται με τα όπλα. "Η ανάπτυξη, σημειώνει, της φιλίας με τους λαούς των Βαλκανίων και όλους τους λαούς και η οικονομική συνεργασία αποτελούν τις λύσεις για την εγκαθίδρυση της ειρήνης στην περιοχή μας".

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου καταδικάζει την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στη Βοσνία και καλεί "όλες τις γυναίκες, τις μάνες και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη ν' απαιτήσουν τώρα την άμεση ανάκληση των Ελλήνων στρατιωτών από τη Βοσνία και την απεμπλοκή της χώρας μας από τη γιουγκοσλαβική κρίση".

Η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης καλεί την κυβέρνηση "να αποσύρει τώρα αμέσως τον ελληνικό στρατό από την περιοχή της Βοσνίας και να μην υπακούσει στις εντολές του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών".

Η Επιτροπή Ειρήνης Λογοτεχνών διαμαρτύρεται γιατί η κυβέρνηση, χωρίς τη συγκατάθεση του ελληνικού λαού, έστειλε ελληνικό στρατό στη Γιουγκοσλαβία και ζητά την ανάκληση της απόφασης αυτής, "πριν προκληθούν νέες συμφορές στο λαό και την πατρίδα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ