Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνιγγίτιδα και άλλοι παρεμφερείς ιοί...

Καταγγελία εκπαιδευόμενων σμηνιτών της ΜΕΤΑ στην 124 ΠΒΕ της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη

Εκπαιδευόμενοι της ΜΕΤΑ στην 124 ΠΒΕ της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη μας έστειλαν την παρακάτω επιστολή με αφορμή την επιδημία μηνιγγίτιδας, που εκδηλώθηκε στο Κέντρο τις προηγούμενες μέρες.

"Ας μας επιτραπεί, σημειώνουν στην αρχή της επιστολής τους, ο τραβηγμένος τόνος αυτής της επιστολής. Οφείλεται στην αγανάκτησή μας. Τα πρόσφατα"επιδημικά" κρούσματα μηνιγγίτιδας στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη έρχονται να επιβεβαιώσουν την κατάσταση εγκατάλειψης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και κυρίως των στρατευσίμων.

Πολλά έχουν γραφτεί και θα γραφτούν για τις υποτυπώδεις συνθήκες διαβίωσης, που ευνοούν την εκδήλωση τέτοιων επιδημιών, την ανυπαρξία ουσιαστικής εκπαίδευσης, αφού αυτή που γίνεται έχει σαν στόχο μόνο το "ψάρωμα" και γενικώς το "σπάσιμο".

Μια εκπαίδευση αναλλοίωτη εδώ και δεκαετίες που μόνο κατόπιν εορτής (βλ. εκδήλωση της ασθένειας) "προβλέπεται" να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες. Τι εξυπηρετούν π.χ. οι πολύωρες "πεζικές ασκήσεις" σε -3 βαθμούς και με δεδομένες τις άσχημες κλιματολογικά συνθήκες που επικρατούν στην Τρίπολη;

Αυτό όμως που σπάνια γράφεται είναι ότι τα παραπάνω αποτελούν τη μια μόνο όψη του νομίσματος. Αυτή που θέλει τη στρατευμένη νεολαία πειθήνιο "αναλώσιμο υλικό",μέσα ή όχι στο προβλεπόμενο από το ΝΑΤΟ όριο απωλειών του 10% για τα κανόνια της "νέας τάξης πραγμάτων". Ενα υλικό που θα κοστίζει όσο το δυνατόν φθηνότερα.

Η άλλη όψη είναι οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες για εξοπλισμούς που υπαγορεύει η εξάρτηση της χώρας μας. Είναι η συστηματική εισαγωγή του "ιού" του εθνικισμού μέσα στα στρατόπεδα από την πόρτα και από το παράθυρο. Γι' αυτόν τον "ιό", που ωχριά μπροστά μπροστά στον ιό της μηνιγγίτιδας, δε λαμβάνεται καμία πρόληψη. Ισα ίσα καθημερινά γίνονται "τονωτικές ενέσεις". Τα κάθε λογής "τραγουδάκια" που "απαγορεύονται", αλλά φωνάζονται είναι μάλλον το λιγότερο.

Ακριβώς, για να προετοιμάζονται οι "εθελοντές" λεγεωνάριοι,που θα εκστρατεύουν ενάντια στην ειρήνη, σήμερα στη Βοσνία, αύριο αλλού, εμπλέκοντας της χώρας μας σε πολέμους. Εξυπηρετώντας ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα, που αντιστρατεύονται την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας μας.

Αν, λοιπόν, πραγματικά θέλουν οι κυβερνώντας "εκσυγχρονιστές" και μη - δυστυχώς αμφιβάλλουμε πολύ γι' αυτό - να εξυπηρετήσουν την εθνική μας ανεξαρτησία, ας αρχίσουν αγκαλιάζοντας τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας. Κάτι, όμως, που υποχρεωτικά συνεπάγεται και την απόσυρση του εκστρατευτικού Σώματος στη Βοσνία και την επεμπλοκή της Ελλάδας από τα γρανάζια του ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ