Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Στα χνάρια του Πειραιά

Θύελλα αναμένεται να ξεσπάσει και στο Δήμο Αθηναίων, καθώς η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίζεται, διά του δημάρχου Δ. Αβραμόπουλου, αποφασισμένη να προωθήσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης διαφόρων δημοτικών υπηρεσιών, προοπτική στην οποία αντιδρούν σφόδρα οι εργαζόμενοι στο δήμο.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον δήμαρχο ότι αυθαιρετεί, όταν εμφανίζεται να προπαγανδίζει την προοπτική για δήθεν μεγάλα κέρδη από την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης στάθμευσης. Τον καταγγέλλουν επίσης ότι ψεύδεται σχετικά και με την καταβολή των αναδρομικών του επιδόματος των 18.000 δρχ., η οποία καθυστερεί. Παράλληλα, τον καλούν να επεκτείνει την καταβολή και στους συνταξιούχους του δήμου και να μην τους παραπέμπει στο δημόσιο ταμείο.

Η αντίδραση των εργαζομένων εκφράστηκε όταν ο Δ. Αβραμόπουλος υποστήριξε, την Τετάρτη στο δημοτικό σταθμό της πόλης, ότι ο δήμος από τα ιδιωτικά παρκόμετρα θα εισπράττει μεγάλα ποσά και ότι η διαχείριση των παρκόμετρων από το δήμο δημιουργούσε παθητικό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το επίδομα των αναδρομικών των 18.000 δόθηκε στους υπαλλήλους του δήμου με δική του πρωτοβουλία, αποσιωπώντας το γεγονός ότι οι τελευταίοι προχώρησαν σε απεργία όταν ο ίδιος, επικαλούμενος κυβερνητική εγκύκλιο, δεν ήθελε να τα δώσει. Ο δήμαρχος είπε επίσης ότι το επίδομα δεν καταβάλλεται στους συνταξιούχους του δήμου, γιατί αυτοί πληρώνονται από το δημόσιο ταμείο.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του δημάρχου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου (ΣΕΔΑ), Ν. Αλεξάκης,τόνισε στο "Ρ" ότι η δημοτική αρχή αυθαίρετα συγκρίνει τα κέρδη από τα 1.000 υπάρχοντα παρκόμετρα με αυτά από τα 10.000 που πρόκειται να εγκατασταθούν. Σημείωσε ακόμα ότι τα κέρδη που αναφέρει ο δήμαρχος είναι απλές προσδοκίες, υπενθύμισε την εμπειρία από το Δήμο Πειραιά όπου το ανάλογο εγχείρημα προκαλεί ζημιά στο δήμο και διέψευσε τα λεγόμενα του δημάρχου περί παθητικού. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η σύμβαση που προωθεί ο Δ. Αβραμόπουλος είναι αποικιοκρατική υπέρ της ιδιωτικής εταιρίας και τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης εργαζομένων και δημοτών γιατί, όπως είπε, ο δήμος ξεπουλιέται.

Σε ό,τι αφορά στην απόδοση των επιδομάτων που ξεπερνούν τα 2 δισ., οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ο δήμαρχος αθέτησε τη συμφωνία για σταδιακή καταβολή σε 9 μηνιαίες ισόποσες δόσεις από το Γενάρη ως το Σεπτέμβρη φέτος. Ο Ν. Αλεξάκης χαρακτήρισε ψεύδη και ανακρίβειες τους ισχυρισμούς του δημάρχου, αναφέροντας ότι η δημοτική αρχή έδωσε την 1η δόση ύψους 300 εκατομμυρίων το Γενάρη, αλλά κατόπιν δε δόθηκε δραχμή. Σημείωσε ακόμα ότι οι συνταξιούχοι του δήμου δούλεψαν για αυτόν και επομένως τα αναδρομικά πρέπει να τα εισπράξουν από το δήμο και όχι από το δημόσιο ταμείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ