ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο το παλλαϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία

Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Την ίδια ώρα συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου

Την αγωνιστική τους απάντηση στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης θα δώσουν αύριο, στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος οι φορείς της παιδείας μαζί με τους εργαζόμενους, με το παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνουν, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την επίλυση των προβλημάτων της παιδείας, σύμφωνα με τις προτάσεις των εκπαιδευτικών φορέων. Την ίδια ώρα θα γίνει συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το αυριανό συλλαλητήριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του συντονιστικού των φορέων που απαρτίζεται από την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), την Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ), τους Εργαζόμενους στα Φροντιστήρια, τις Ομοσπονδίες Γονέων - Κηδεμόνων Αθήνας και Πειραιά, την ΕΦΕΕ, την ΕΣΕΕ, το Συντονιστικό Οργανο Μαθητών Νυχτερινών Σχολείων και αποτελεί την πρώτη απάντηση του μετώπου για την παιδεία, ενάντια στο νομοσχέδιο που βάζει βόμβα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών του λαού, μετατρέπει τη γνώση σε εμπόρευμα και καταργεί την επετηρίδα των εκπαιδευτικών. Οι φορείς που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο καλούνται επίσης να απαντήσουν σε όλους εκείνους που θέλουν να διασπάσουν το μέτωπο παιδείας, παρουσιάζοντας το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο ως υπόθεση μόνο των εκπαιδευτικών.

Πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων

Στο μεταξύ, οι φορείς των εργαζομένων εκφράζουν καθημερινά μέσα από ανακοινώσεις τους τη διάθεσή τους να αγωνιστούν ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, δηλώνοντας ότι θα συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση. Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζόμενων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές θα συμμετάσχει στο αυριανό συλλαλητήριο. "Με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή ο υπουργός θέλει να θεσμοθετήσει την παιδεία πολλών ταχυτήτων και το βάθεμα της άνισης μεταχείρισης του δικαιώματος στη μόρφωση", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Οι οικοδόμοι καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και στις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις "για μια παιδεία στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και του λαού και όχι εργαλείο στα χέρια των πολυεθνικών μονοπωλίων".

Η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κερατσινίου με ανακοίνωση δηλώνει τη συμπαράσταση της παράταξης στον αγώνα των εκπαιδευτικών και καλεί το λαό του Κερατσινίου και τη νεολαία να πάρουν μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο. "Η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του κ. Σημίτη περίμενε το κατακαλόκαιρο για να παρουσιάσει το τερατούργημα που "γεννήθηκε" με τη μέθοδο της εξωσωματικής αγωγής με βάση τις εντολές και τις κατευθύνσεις της ΕΕ", τονίζεται στην ανακοίνωση. "Αναφερόμαστε στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, διευκρινίζεται, που η κυβέρνηση θέλει επειγόντως να το ψηφίσει στο Θερινό Τμήμα της Βουλής σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στους ενδιαφερόμενους γονείς, χτυπήματος των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, απόδειξης για πολλοστή φορά του αντιδημοκρατικού και αντιλαϊκού της χαρακτήρα". Η ΔΑΣ Κερατσινίου καταγγέλλει το "έκτρωμα" που όπως επισημαίνει,"στόχο έχει το πισωγύρισμα της παιδείας, το χτύπημα του δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα της", ενώ τονίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με την ενημέρωση και την κινητοποίηση των φορέων και του λαού της πόλης.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ συμμετέχει στο αυριανό συλλαλητήριο και με ανακοίνωση εκφράζει τη συμπαράστασή της στους καθηγητές και δασκάλους στον αγώνα τους για να μην καταργηθεί η επετηρίδα και ενάντια στα αναχρονιστικά μέτρα της κυβέρνησης για την παιδεία. Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των καθηγητών και καλεί όλους τους συνταξιούχους του κλάδου να παραβρεθούν. Στο αυριανό συλλαλητήριο συμμετέχει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τον ενωμένο και συντονισμένο αγώνα

Την αντίστασή τους στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση εξέφρασαν χτες οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών φορέων και των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποίησαν χτες με κλιμάκιο του ΚΚΕ, στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή. Ο Θ. Τζιαντζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εκπαιδευτικών φορέων, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Χαιρετίζουμε τον κοινό συντονισμένο αγώνα σας για να αποκρουστεί αυτή η αντιεκπαιδευτική επίθεση, ο οποίος παίρνει αντικειμενικά ευρύτερες διαστάσεις μιας και θίγει το τι είδους άνθρωπο θέλουμε μέσα σε ποια κοινωνία".

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Θ. Τζιαντζής δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με τις ρυθμίσεις που συνολικά προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία. "Είναι βαθιά αντιλαϊκές, τόνισε ο Θ. Τζιαντζής, γιατί εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και την εμπορευματοποίηση στη γνώση, φτωχαίνουν αντί να αναβαθμίζουν την παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου και κύρια υποτάσσουν τη γνώση, την αγωγή, τη διάπλαση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων στα στενά όρια της κερδοφορίας του κεφαλαίου".

Στη συνέχεια ο Θ. Τζιαντζής υπογράμμισε πως χρόνια τώρα "ζούμε τη ρουτίνα των εναλλασσόμενων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, που η μια θα μας σώσει από τα στραβά της άλλης, μένοντας όμως στον ίδιο παρονομαστή της βαθιάς ταξικής λειτουργίας της εκπαίδευσης". Τόνισε ότι το ΚΚΕ εντείνει την πάλη του να γίνει πεποίθηση του λαού πως ριζική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης χωρίς φραγμούς και διακρίσεις "δε θα χαριστεί, αλλά θα είναι αποτέλεσμα σκληρών συντονισμένων αγώνων των ίδιων των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, κυρίως όλων των εργαζομένων, όσων ενδιαφέρονται για την ευημερία των πολλών και όχι την κερδοσκοπία των λίγων".

ΔΟΕ - ΟΛΜΕ
Ανάγκη ο κοινός αγώνας

Η αναγκαιότητα ενός μακρόχρονου κοινού αγώνα και δράσης ενάντια στα συγκεκριμένα μέτρα που προωθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το οποίο και ζητούν να μην ψηφιστεί, αλλά και η ανάδειξη και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της παιδείας σε συντονισμό και με άλλους φορείς της εκπαίδευσης, τονίστηκε κατά τη χτεσινή κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που έγινε στα γραφεία της ΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, οι δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες κατά τη χτεσινή συνεδρίασή τους αποφάσισαν τη Δευτέρα 1η Σεπτέμβρη, να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των ΔΣ των Διδασκαλικών Συλλόγων και των ΕΛΜΕ Αθήνας στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" στις 11.30 πμ και στη συνέχεια να ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Παιδείας, ενώ αποφάσισαν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε επαρχιακές πόλεις. Επίσης, αποφάσισαν οι Διδασκαλικοί Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για κοινές δραστηριότητες σε τοπικό επίπεδο και να προγραμματιστούν σε κεντρικό επίπεδο ενέργειες για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Μάλιστα, στο επόμενο χρονικό διάστημα αποφασίστηκε να συνεδριάσουν από κοινού τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, να συγκληθούν οι Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Διδασκαλικών Συλλόγων και των ΕΛΜΕ για να εκτιμήσουν και να καθορίσουν την παραπέρα πορεία των δύο Ομοσπονδιών.

Στο μεταξύ, χτες το πρωί συνεδρίασε και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο και αποφάσισε να επισπεύσει τη σύγκληση της Ολομέλειας των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτέμβρη. Την προηγούμενη μέρα αποφασίστηκε να γίνουν οι ΓΣ των τοπικών ΕΛΜΕ, ενώ η εισήγηση της Ομοσπονδίας όπου θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα δράσης του κλάδου αναμένεται να δοθεί στις τοπικές ΕΛΜΕ σήμερα. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" κατέθεσε πρόταση για παράλληλη απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα που θα συγκληθεί η Ολομέλεια των προέδρων, την οποία πρόκειται να την καταθέσει και σήμερα που θα ολοκληρωθεί η εισήγηση της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο η ΓΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ), η οποία και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα. Μετά τη ΓΣ οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία από το Πολυτεχνείο προς την Ομόνοια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Αθηνών. Επίσης, χτες ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Βόλου πραγματοποίησε κατάληψη στη Νομαρχία Βόλου.

Οπως ανακοινώθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Σεπτέμβρη, ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο.

23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Προφεστιβαλικές σε όλη τη χώρα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι Οργανώσεις της Αθήνας της ΚΝΕ για την προετοιμασία του κεντρικού τετραήμερου του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα πραγματοποιηθεί στις 18 - 21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια και με κεντρικό σύνθημα "Εχουμε τα ίδια όνειρα, έχουμε τον ίδιο εχθρό - μαζί στην αντεπίθεση". Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί γι' αυτή τη βδομάδα είναι οι εξής:

  • Σήμερα:
  • - Στη Θέρμη Θεσσαλονίκης με θέμα "Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αθλητισμός".

  • Αύριο Πέμπτη:

- Στους Σφακιώτες στη Λευκάδα,με θέμα ο αγώνας κατά των ναρκωτικών.

  • Την Παρασκευή:

- Στη Λίμνη Ευβοίας με θέμα: "Η νεολαία καταγγέλλει τον ιμπεριαλισμό, παλεύει για τα δικαιώματά της, την ειρήνη, το σοσιαλισμό".

- Στις Θεσπιές Βοιωτίας,με θέμα τα προβλήματα των νέων αγροτών.

- Στο Κερατσίνι,στην πλατεία Λαού,με θέμα το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με δικαιώματα.

- Στο πάρκο της παραλίας Λευκάδας,με θέμα ο αγώνας κατά των ναρκωτικών.

  • Επίσης, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα Θεσσαλονίκης τουρνουά μπάσκετ αφιερωμένο στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.
  • Το Σάββατο:

- Στον Κένταυρο Ξάνθης,με θέμα τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης και των ναρκωτικών. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός,Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Πέτα Αρτας,με θέμα την παιδεία. Θα μιλήσει ο Χ. Τσαντής,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων,με θέμα τα ναρκωτικά.

- Στη Σπάρτη.

- Στην παραλία Κορίνθου στη θέση Καλάμια,με θέμα την παιδεία και τα μέτρα Αρσένη. Θα μιλήσει η Ελένη Κατροδαύλη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Την Κυριακή:

- Στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας,με θέμα την ανεργία.

- Στη Βέροια.

- Στο Κομπότι Αρτας,θα μιλήσει ο Χ. Τσαντής,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. - Στην Κομοτηνή,(διασταύρωση οδών Λυκαβηττού - Μίνωος), με θέμα τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης και των ναρκωτικών. Θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός,Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Αίγιο,στο Αθλητικό Γυμνάσιο, τέρμα Μητροπόλεως. Θα μιλήσει ο Ν. Καραθανασόπουλος,γραμματέας της ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ.

  • Το Σάββατο και την Κυριακή:

- Στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης.

- Στην Καλαμάτα,με ομιλητή τον Δ. Παπαδημητρίου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • Τη Δευτέρα:

- Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης,με θέμα: "Ειρήνη: Νεανική αντεπίθεση στον ιμπεριαλισμό".

Το χάος στις ραδιοσυχνότητες... μεγαλώνει

Από τις 15.000 κεραίες ραδιοφωνικών σταθμών που είναι εγκαταστημένες στην ελληνική επικράτεια, μόνο μερικές δεκάδες, δηλαδή ποσοστό μικρότερο του.. 1%!, έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν νόμιμα. Το στοιχείο αυτό, δείχνει και το μέγεθος της παρανομίας αλλά και της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στο φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων, κατάσταση που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άφησε ανεξέλεγκτη.

Σημειώνεται ότι οι παράνομες εκπομπές ραδιοφωνικών σταθμών έχουν πάρει τέτοια έκταση, δημιουργώντας προβλήματα όχι μόνο μεταξύ ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και στα συστήματα των υπηρεσιών της Πολιτικής Αεροπορίας. Ηδη, με εντολή του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η ασφάλεια Αττικής διενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Οπως επισημαίνουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιών, η παράνομη εγκατάσταση κεραιών, αλλά και η χρήση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων, στις επικοινωνίες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στους νόμιμους χρήστες του φάσματος, (ΟΤΕ, ΕΚΑΒ κλπ.).

Τεχνικοί του ΟΤΕ, (ο οποίος θίγεται και οικονομικά από την παράνομη λειτουργία) λένε ότι η "παρανομία" παίρνει πολλές μορφές. Παρατηρείται κατ' αρχήν εγκατάσταση κεραιών χωρίς να υπάρχουν οι σχετικές άδειες, αλλά και όταν υπάρχουν, πολλές φορές δεν τηρούν τις τεχνικές προδιαγραφές, δηλαδή λειτουργούν χωρίς φίλτρα και με ισχυρή ισχύ, καταλαμβάνοντας έτσι και άλλες συχνότητες πέρα από τη δική τους. Επίσης, πολλές φορές τοποθετούνται αναμεταδότες, αλλά χρησιμοποιούν άλλη συχνότητα απ' αυτή που τους ανήκει και χωρίς τη σχετική άδεια του ΟΤΕ, στον οποίο πρέπει ν' απευθύνονται οι ιδιοκτήτες των σταθμών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και οι κατά τόπους νομαρχίες με τις υπηρεσίες πολεοδομίας, τα δασαρχεία και η ΔΕΗ, που χωρίς τη δική τους συνδρομή ή ανοχή, η εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων κεραιών δε θα ήταν δυνατή. Βέβαια, η μεγάλη ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση, και μπορεί χτες ο υπουργός Τύπου να αναγνώρισε για μια ακόμα φορά το πρόβλημα, μπορεί να μίλησε για "χαώδη κατάσταση", όμως το ζητούμενο είναι πρακτικά μέτρα που θ' αντιμετωπίζουν το ζήτημα. Επιπλέον, για να υπάρξει τάξη στο χώρο αυτό, η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίζεται στις διαθέσεις των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σ' αυτόν, για τους οποίους ο Δ. Ρέππας προεξόφλησε τη θετική στάση τους.

Αλλες τρεις δημεύσεις αυτοκινήτων

Ιδια γεύση και χτες στα δικαστήρια με τις βαριές καμπάνες στους οδηγούς που συνελήφθησαν να έχουν πιει αλκοόλ παραπάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν χτες άλλοι τρεις οδηγοί που είχαν συλληφθεί το Σαββατοκύριακο. Στους δύο επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης έξι μηνών, χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση του διπλώματος για έξι μήνες και επικυρώθηκε η κατάσχεση των αυτοκινήτων. Στον τρίτο επιβλήθηκε φυλάκιση 20 ημερών και του αποδόθηκε το αυτοκίνητο. Ολοι τους άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωστόσο, πρόβλημα έχει προκύψει για τη νομιμότητα του μέτρου της κατάσχεσης των αυτοκινήτων, όπου οι γνώμες των νομικών διίστανται, τη στιγμή μάλιστα που ο οδηγός δεν έχει προκαλέσει τροχαίο. Τώρα καλείται το Εφετείο να αποφασίσει αν τα αυτοκίνητα που δημεύτηκαν θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους. Αν οι αποφάσεις των εφετών επιμείνουν στη δήμευση, τότε οι ενδιαφερόμενοι θα προσφύγουν στον Αρειο Πάγο.

Παράλληλα, πρόβλημα υπάρχει και με τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα, καθώς θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) στη Μαγουλέζα. Η Τροχαία εμφανίζεται απροετοίμαστη για τη λύση στο πρόβλημα με τη φύλαξη των οχημάτων.

"ΓΚΟΛΝΤ ΣΙΝ"
Από πνιγμό ο θάνατος των ναυαγών

Ο θάνατος των ναυαγών του "Γκολντ Σιν" προήλθε από πνιγμό λίγες μόνο ώρες πριν εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία τη φουσκωτή βάρκα του ιστιοφόρου. Αυτό προκύπτει από τις ανακοινώσεις του ιατροδικαστή Ν. Βασιλειάδη μετά τη νεκροψία - νεκροτομή που διενήργησε. "Χαρακτηριστικό ήταν ότι όλοι οι νεκροί φέρανε μώλωπες στο σώμα, ενδεικτικό ενδεχομένως ότι χτύπησαν σε βράχια ή σύρθηκαν στην άμμο", δήλωσε ο ιατροδικαστής, προσθέτοντας ότι οι μώλωπες ήταν προθανάτιοι. Ενδεχόμενα οι πέντε άτυχοι ναυαγοί πλησίασαν σε κάποια ακτή, χτύπησαν και δεν κατόρθωσαν να βγουν.

Στο μεταξύ οργή και αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των συγγενών των δύο αδικοχαμένων οικογενειών που υποστηρίζουν ότι υπήρξε αργοπορία και αδράνεια των σωστικών συνεργείων της επιχείρησης διάσωσης, που οργάνωσε το κέντρο συντονισμού του ΥΕΝ.

Την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, ιδίως σε αεροσκάφη και τηλεπικοινωνίες, τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων και την καλύτερη εκπαίδευση των στελεχών, ζητούν οι εθελοντές διασώστες της Θεσσαλονίκης, για να επιτευχθεί ένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό σύστημα έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ και χτες συνεχίστηκαν χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες από αέρος και θαλάσσης των δύο άλλων ναυαγών του Β. Μαυρίδη και Β. Θεοδωρίδη οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος μαζί με τα άλλα πέντε θύματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ