Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΕ - ΟΛΜΕ
Ανάγκη ο κοινός αγώνας

Η αναγκαιότητα ενός μακρόχρονου κοινού αγώνα και δράσης ενάντια στα συγκεκριμένα μέτρα που προωθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το οποίο και ζητούν να μην ψηφιστεί, αλλά και η ανάδειξη και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της παιδείας σε συντονισμό και με άλλους φορείς της εκπαίδευσης, τονίστηκε κατά τη χτεσινή κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που έγινε στα γραφεία της ΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, οι δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες κατά τη χτεσινή συνεδρίασή τους αποφάσισαν τη Δευτέρα 1η Σεπτέμβρη, να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των ΔΣ των Διδασκαλικών Συλλόγων και των ΕΛΜΕ Αθήνας στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" στις 11.30 πμ και στη συνέχεια να ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Παιδείας, ενώ αποφάσισαν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε επαρχιακές πόλεις. Επίσης, αποφάσισαν οι Διδασκαλικοί Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για κοινές δραστηριότητες σε τοπικό επίπεδο και να προγραμματιστούν σε κεντρικό επίπεδο ενέργειες για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Μάλιστα, στο επόμενο χρονικό διάστημα αποφασίστηκε να συνεδριάσουν από κοινού τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, να συγκληθούν οι Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Διδασκαλικών Συλλόγων και των ΕΛΜΕ για να εκτιμήσουν και να καθορίσουν την παραπέρα πορεία των δύο Ομοσπονδιών.

Στο μεταξύ, χτες το πρωί συνεδρίασε και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο και αποφάσισε να επισπεύσει τη σύγκληση της Ολομέλειας των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτέμβρη. Την προηγούμενη μέρα αποφασίστηκε να γίνουν οι ΓΣ των τοπικών ΕΛΜΕ, ενώ η εισήγηση της Ομοσπονδίας όπου θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα δράσης του κλάδου αναμένεται να δοθεί στις τοπικές ΕΛΜΕ σήμερα. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" κατέθεσε πρόταση για παράλληλη απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα που θα συγκληθεί η Ολομέλεια των προέδρων, την οποία πρόκειται να την καταθέσει και σήμερα που θα ολοκληρωθεί η εισήγηση της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο η ΓΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ), η οποία και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα. Μετά τη ΓΣ οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία από το Πολυτεχνείο προς την Ομόνοια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Αθηνών. Επίσης, χτες ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Βόλου πραγματοποίησε κατάληψη στη Νομαρχία Βόλου.

Οπως ανακοινώθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Σεπτέμβρη, ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ