Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλείνουν και στη Χαλκιδική δήμοι και κοινότητες

Αντιδράσεις στα κυβερνητικά σχέδια και από Σάμο, όπου συστάθηκε Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Κλειστά θα είναι σήμερα τα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα στο νομό Χαλκιδικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα κυβερνητικά σχέδια επιβολής των αναγκαστικών συνενώσεων. Ταυτόχρονα, σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) του νομού θα πραγματοποιηθούν λαϊκές συνελεύσεις, καθώς επίσης Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια, για τη λήψη απόφασης καταδίκης του σχεδίου "Ι. Καποδίστριας".

Την απόφαση έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή του νομού, σε εκδήλωση - συγκέντρωση κατά των αναγκαστικών συνενώσεων, δηλώνοντας έτοιμη να συμμετάσχει σε κάθε μορφή αγώνα που θα καθορίσει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή. Στην απόφασή της η Συντονιστική Επιτροπή χαρακτηρίζει ως αντιαναπτυξιακό, αντισυνταγματικό και προσβλητικό για την ελληνική ύπαιθρο χώρα το "Ι. Καποδίστριας". Να σημειώσουμε πως σε σύνολο 73 ΟΤΑ στο νομό, οι 63 έχουν ταχθεί δημόσια κατά του εν λόγω σχεδίου.

Αντιδρούν και στη Σάμο

"Κάλλιο αργά παρά ποτέ". Η γνωστή λαϊκή παροιμία ταιριάζει γάντι στις κινήσεις που σημειώθηκαν αυτή τη βδομάδα σχετικά με το πρόγραμμα αναγκαστικών συνενώσεων δήμων και κοινοτήτων "Ι. Καποδίστριας". Η ολιγωρία της πλειοψηφίας της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ) της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Σάμου έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη δημιουργίας Συντονιστικής Επιτροπής των ΟΤΑ του νομού, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ταχθεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κατά των αναγκαστικών συνενώσεων.

Ηδη γι' αυτό το σκοπό συστάθηκε Επιτροπή Πρωτοβουλίας στην οποία συμμετέχουν τα δύο μέλη της ΔΕ της ΤΕΔΚ που είχαν διαχωρίσει τη θέση τους από τη διορισμένη επιτροπή χωροταξικού σχεδιασμού των νέων ΟΤΑ, οι Νίκος Σιτζήμης,πρόεδρος κοινότητας Βουρλιωτών και Τίμος Χατζηλαγός,πρόεδρος κοινότητας Κουμαραδαίων και οι συνάδελφοί του, Πολυκράτης Κωνσταντινίδης πρόεδρος Μυτιληνιών, Χρήστος Σταύρου πρόεδρος Χώρας, Γιακουμής Αμιρσώνης πρόεδρος Αμυρσώνης και Μανωλάκαινας πρόεδρος Καλλιθεας. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας θα προχωρήσει σε επαφές με τους δημάρχους και κοινοτάρχες της Σάμου και της Ικαρίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των αναγκαστικών συνενώσεων και στη συνέχεια θα προγραμματίσει κινητοποιήσεις. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στη ΔΕ της ΤΕΔΚ που επρόκειτο να συνεδριάσει στο τέλος της βδομάδας να τεθεί επικεφαλής της αντίστασης των ΟΤΑ του νομού στην επιχειρούμενη αναγκαστική συνένωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ