Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΓΚΟΛΝΤ ΣΙΝ"
Από πνιγμό ο θάνατος των ναυαγών

Ο θάνατος των ναυαγών του "Γκολντ Σιν" προήλθε από πνιγμό λίγες μόνο ώρες πριν εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία τη φουσκωτή βάρκα του ιστιοφόρου. Αυτό προκύπτει από τις ανακοινώσεις του ιατροδικαστή Ν. Βασιλειάδη μετά τη νεκροψία - νεκροτομή που διενήργησε. "Χαρακτηριστικό ήταν ότι όλοι οι νεκροί φέρανε μώλωπες στο σώμα, ενδεικτικό ενδεχομένως ότι χτύπησαν σε βράχια ή σύρθηκαν στην άμμο", δήλωσε ο ιατροδικαστής, προσθέτοντας ότι οι μώλωπες ήταν προθανάτιοι. Ενδεχόμενα οι πέντε άτυχοι ναυαγοί πλησίασαν σε κάποια ακτή, χτύπησαν και δεν κατόρθωσαν να βγουν.

Στο μεταξύ οργή και αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των συγγενών των δύο αδικοχαμένων οικογενειών που υποστηρίζουν ότι υπήρξε αργοπορία και αδράνεια των σωστικών συνεργείων της επιχείρησης διάσωσης, που οργάνωσε το κέντρο συντονισμού του ΥΕΝ.

Την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, ιδίως σε αεροσκάφη και τηλεπικοινωνίες, τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων και την καλύτερη εκπαίδευση των στελεχών, ζητούν οι εθελοντές διασώστες της Θεσσαλονίκης, για να επιτευχθεί ένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό σύστημα έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ και χτες συνεχίστηκαν χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες από αέρος και θαλάσσης των δύο άλλων ναυαγών του Β. Μαυρίδη και Β. Θεοδωρίδη οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος μαζί με τα άλλα πέντε θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ