Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΜΕΤΑΞΑ"
Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι γιατροί

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι γιατροί στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "Μεταξά", που αντιτίθενται στην απόφαση του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας να εντάξει το Νοσοκομείο στο σύστημα γενικής εφημερίας. Αν ισχύσει η απόφαση, το Νοσοκομείο θα εφημερεύει κάθε τρεις μέρες από την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Χτες, οι γιατροί έκαναν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν τρίωρες στάσεις εργασίας (8 - 11 πμ) μέχρι την Παρασκευή και απεργία τις ημέρες εφημερίας από Δευτέρα. Ακόμη αποφάσισαν να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό. Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι το "Μεταξά" δεν μπορεί να μπει στο σύστημα γενικής εφημερίας, διότι, αφενός, δεν έχει την κατάλληλη υποδομή για να δεχτεί πάσης φύσεως περιστατικά και αφετέρου, αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του που είναι καθαρά ογκολογικός. Σημειώνουν ότι μ' αυτή την απόφαση θα μειωθούν τα δημόσια ογκολογικά κρεβάτια, καθώς οι καρκινοπαθείς που δε θα βρίσκουν κρεβάτι σε κρατικό Ογκολογικό Νοσοκομείο θα νοσηλεύονται στα μη ογκολογικά Γενικά Νοσοκομεία.

Συνεπώς, ζητούν να μην ενταχθεί το Νοσοκομείο στο σύστημα εφημερίας του ΕΚΑΒ, καθώς δεν μπορεί να κάνει διαχωρισμό των περιστατικών (ογκολογικά και μη) και αντιπροτείνουν να λειτουργούν τα Αντικαρκινικά Νοσοκομεία ως Κέντρα Αναφοράς, δηλαδή να διακομίζονται σ' αυτά εγκαίρως τα ογκολογικά περιστατικά από τα Γενικά Νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ