Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Ερωτηματικά για τη διαχείριση των οικονομικών

Σοβαρότατα ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Περιστερίου, δηλαδή των χρημάτων του περιστεριώτικου λαού, από τη δημοτική αρχή. Η πολιτική ξεπουλήματος των δημοτικών υπηρεσιών και αδιαφάνεια στη λειτουργία τόσο των νομικών του προσώπων του δήμου, όσο και των δημοτικών επιχειρήσεων, αντανακλάται στο οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και αφορά στη χρηματοδότηση συμβάσεων ανύπαρκτων έργων από χρηματοοικονομικά και πιστωτικά ιδρύματα.

Οι συμβάσεις αυτές αφορούν κυρίως αθλητικές δραστηριότητες που επρόκειτο να γίνουν στην πόλη, οι οποίες όμως ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν. Ωστόσο οι συμβάσεις αυτές χρηματοδοτήθηκαν από τράπεζες, αφού έφεραν την υπογραφή του προέδρου του Αθλητικού Κέντρου Περιστερίου (ΑΚΕΔΥΠ), Θανάση Κολλιού,γεγονός που αρκεί για να χαρακτηριστούν νόμιμες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση των Βαρβέρη - Μαούνη φέρεται ως η προμηθεύτρια εταιρία που προσκόμιζε τις τυπικά νόμιμες συμβάσεις στις τράπεζες και εισέπραττε έτσι το ποσό της χρηματοδότησης, που ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια.

Χτες, ο δήμαρχος Θόδωρος Δημητρακόπουλος συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση του Σώματος. Υποστήριξε ότι οι συμβάσεις, για τις οποίες η Τράπεζα Πίστεως έχει ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου, είναι ανύπαρκτες. Είπε δε πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για διαλεύκανση της υπόθεσης, καλώντας επιθεωρητή ελέγχου, γεγονός που δεν αποκλείει την παραγραφή των όποιων παρατυπιών, καθώς πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο δήμαρχος αναγκάστηκε να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, όταν αυτό αποκαλύφθηκε από απογευματινή εφημερίδα. Η δημοτική αρχή γνώριζε ήδη από τον Απρίλη, οπότε και επιδόθηκαν στο δήμο οι συμβάσεις από την Τράπεζα Πίστεως, ότι έχουν χρηματοδοτηθεί συμβάσεις - "μαϊμού". Ο Θ. Κολλιός υποστήριξε ότι έχει γίνει πλαστογραφία της υπογραφής του και κατέθεσε μήνυση κατά των Βαρβέρη - Μαούνη, τέσσερις μήνες μετά...

Η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου" σημείωσε ότι η πολιτική αδιαφάνειας και διαχειριστικής ασυδοσίας είναι αυτή που γεννά τέτοια φαινόμενα. Το Περιστέρι, τόνισαν οι εκπρόσωποι της παράταξης, έχει ανάγκη από μια άλλη πολιτική προς όφελος του δημότη, στον οποίο τα τελευταία χρόνια πέφτουν τα περισσότερα οικονομικά βάρη. Πρότεινε μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για παρέμβαση εισαγγελέα. Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε επίσης και η αντιπολίτευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ