Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΤΡΟΙ - ΜΑΪΜΟΥ
Καθησυχάζει ο ΙΣΑ

"Είναι εκ των πραγμάτων λίαν δυσχερές, αν όχι αδύνατον, να παρεισφρήσουν στο νοσοκομειακό χώρο άτομα τα οποία στερούνται της ιατρικής ιδιότητας", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), με αφορμή χτεσινό δημοσίευμα εφημερίδας που έλεγε ότι εντοπίστηκαν πέντε νοσοκομειακοί γιατροί με πλαστά πτυχία. Μάλιστα, ο ΙΣΑ τονίζει ότι ο έλεγχος των αποδεικτικών στοιχείων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τις διοικήσεις των Νοσοκομείων είναι πλήρης και εξονυχιστικός.

Πάντως, ο ΙΣΑ διερευνά την πληροφορία που έχει για έναν γιατρό με πλαστό πτυχίο που φοίτησε σε πανεπιστήμιο της Ιταλίας και έκανε την ειδίκευση σε ελληνικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον Γ. Πατούλη,μέλος του ΙΣΑ, το πρόβλημα δημιουργείται από τη μη αντιπαραβολή των αποδεικτικών στοιχείων της Νομαρχίας με αυτά του ΔΙΚΑΤΣΑ. Τονίζει, ωστόσο, ότι ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβληθεί, καθώς τέτοιες περιπτώσεις είναι ελάχιστες και ο ιατρικός κόσμος μονίμως σε επαγρύπνηση.

Από την πλευρά του ο Χ. Ζαχαρόγιαννης,πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), δήλωσε ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί ταχύτατα και αν υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις να σταλούν στον εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ