Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλες τρεις δημεύσεις αυτοκινήτων

Ιδια γεύση και χτες στα δικαστήρια με τις βαριές καμπάνες στους οδηγούς που συνελήφθησαν να έχουν πιει αλκοόλ παραπάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν χτες άλλοι τρεις οδηγοί που είχαν συλληφθεί το Σαββατοκύριακο. Στους δύο επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης έξι μηνών, χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση του διπλώματος για έξι μήνες και επικυρώθηκε η κατάσχεση των αυτοκινήτων. Στον τρίτο επιβλήθηκε φυλάκιση 20 ημερών και του αποδόθηκε το αυτοκίνητο. Ολοι τους άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωστόσο, πρόβλημα έχει προκύψει για τη νομιμότητα του μέτρου της κατάσχεσης των αυτοκινήτων, όπου οι γνώμες των νομικών διίστανται, τη στιγμή μάλιστα που ο οδηγός δεν έχει προκαλέσει τροχαίο. Τώρα καλείται το Εφετείο να αποφασίσει αν τα αυτοκίνητα που δημεύτηκαν θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους. Αν οι αποφάσεις των εφετών επιμείνουν στη δήμευση, τότε οι ενδιαφερόμενοι θα προσφύγουν στον Αρειο Πάγο.

Παράλληλα, πρόβλημα υπάρχει και με τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα, καθώς θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) στη Μαγουλέζα. Η Τροχαία εμφανίζεται απροετοίμαστη για τη λύση στο πρόβλημα με τη φύλαξη των οχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ