Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάντως, η πισίνα ήταν αυθαίρετη

Η "διαμάχη" μεταξύ του επάρχου Σαντορίνης Μ. Ρούσσου και της υπουργού Αιγαίου Ε. Παπαζώη για τη, φερόμενη ως αυθαίρετη, κατοικία της τελευταίας στη Θήρα καλά κρατεί. Σύμφωνα με έγγραφα του Πολεοδομικού Γραφείου Θήρας και των τεχνικών υπηρεσιών του επαρχείου, η υπουργός Αιγαίου φαίνεται να έχει καταπατήσει εκτάσεις του δημοσίου και να έχει παρουσιάσει ψευδή στοιχεία προκειμένου να πετύχει ευνοϊκούς όρους δόμησης και να οικοδομήσει παράνομα.

Υστερα μάλιστα από σχετική έρευνα προέκυψε ότι στις 2 Μάη 1996 επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 218.400 δρχ. στην υπουργό, αφού η πισίνα που είχε κατασκευάσει χαρακτηρίστηκε αυθαίρετη από το Πολεοδομικό Γραφείο. Από την πλευρά της η υπουργός απειλεί με μηνύσεις και διαψεύδει ότι διαθέτει βίλα 400 τετραγωνικών στη Σαντορίνη.

Ωστόσο, με έγγραφό τους προς τον έπαρχο στις 12 Αυγούστου οι τεχνικές υπηρεσίες, επισημαίνουν: "Μετά από αυτοψία που διατάξατε με το 261/18.8.97 εγγράφου σας και διενήργησα στην ιδιοκτησία της Ε. Παπαζώη στη θέση Αγ. Βασίλειος - Οίας, διαπίστωσα ότι η θέση της ανωτέρω ιδιοκτησίας δεν αποτυπώνεται σωστά στο οδοιπορικό σκαρίφημα που επισυνάπτεται επί του τοπογραφικού της υπ' αριθμ. 430/92 οικοδομικής αδείας, που υπογράφει ο μελετητής μηχανικός κ. Αδάμ Κωστίκας,αλλά η πραγματική θέση της ιδιοκτησίας βρίσκεται νοτιότερα της Καλντέρας προς την πλευρά της δεξαμενής αφαλάτωσης, πράγμα το οποίο μου βεβαίωσε προφορικά και ο πρόεδρος της Κοινότητας Οίας Γ. Χάλαρης".

Αφορμή για τον έλεγχο ήταν ένα έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, σύμφωνα με το οποίο ζητούσε από 16 ιδιοκτήτες να προσκομίσουν μέσα σε δύο μήνες τα συμβόλαια για τις ιδιοκτησίες τους, αλλιώς η υπηρεσία θα προχωρούσε σε κατάσχεση των σπιτιών τους. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι από τον έλεγχο εξαιρούνταν η ιδιοκτησία της Ε. Παπαζώη, αν και ήταν όμορη με τις υπόλοιπες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ