Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τον ενωμένο και συντονισμένο αγώνα

Την αντίστασή τους στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση εξέφρασαν χτες οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών φορέων και των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποίησαν χτες με κλιμάκιο του ΚΚΕ, στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή. Ο Θ. Τζιαντζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εκπαιδευτικών φορέων, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Χαιρετίζουμε τον κοινό συντονισμένο αγώνα σας για να αποκρουστεί αυτή η αντιεκπαιδευτική επίθεση, ο οποίος παίρνει αντικειμενικά ευρύτερες διαστάσεις μιας και θίγει το τι είδους άνθρωπο θέλουμε μέσα σε ποια κοινωνία".

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Θ. Τζιαντζής δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με τις ρυθμίσεις που συνολικά προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία. "Είναι βαθιά αντιλαϊκές, τόνισε ο Θ. Τζιαντζής, γιατί εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και την εμπορευματοποίηση στη γνώση, φτωχαίνουν αντί να αναβαθμίζουν την παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου και κύρια υποτάσσουν τη γνώση, την αγωγή, τη διάπλαση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων στα στενά όρια της κερδοφορίας του κεφαλαίου".

Στη συνέχεια ο Θ. Τζιαντζής υπογράμμισε πως χρόνια τώρα "ζούμε τη ρουτίνα των εναλλασσόμενων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, που η μια θα μας σώσει από τα στραβά της άλλης, μένοντας όμως στον ίδιο παρονομαστή της βαθιάς ταξικής λειτουργίας της εκπαίδευσης". Τόνισε ότι το ΚΚΕ εντείνει την πάλη του να γίνει πεποίθηση του λαού πως ριζική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης χωρίς φραγμούς και διακρίσεις "δε θα χαριστεί, αλλά θα είναι αποτέλεσμα σκληρών συντονισμένων αγώνων των ίδιων των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, κυρίως όλων των εργαζομένων, όσων ενδιαφέρονται για την ευημερία των πολλών και όχι την κερδοσκοπία των λίγων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ