Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο το παλλαϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία

Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Την ίδια ώρα συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου

Την αγωνιστική τους απάντηση στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης θα δώσουν αύριο, στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος οι φορείς της παιδείας μαζί με τους εργαζόμενους, με το παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνουν, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την επίλυση των προβλημάτων της παιδείας, σύμφωνα με τις προτάσεις των εκπαιδευτικών φορέων. Την ίδια ώρα θα γίνει συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το αυριανό συλλαλητήριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του συντονιστικού των φορέων που απαρτίζεται από την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), την Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ), τους Εργαζόμενους στα Φροντιστήρια, τις Ομοσπονδίες Γονέων - Κηδεμόνων Αθήνας και Πειραιά, την ΕΦΕΕ, την ΕΣΕΕ, το Συντονιστικό Οργανο Μαθητών Νυχτερινών Σχολείων και αποτελεί την πρώτη απάντηση του μετώπου για την παιδεία, ενάντια στο νομοσχέδιο που βάζει βόμβα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών του λαού, μετατρέπει τη γνώση σε εμπόρευμα και καταργεί την επετηρίδα των εκπαιδευτικών. Οι φορείς που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο καλούνται επίσης να απαντήσουν σε όλους εκείνους που θέλουν να διασπάσουν το μέτωπο παιδείας, παρουσιάζοντας το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο ως υπόθεση μόνο των εκπαιδευτικών.

Πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων

Στο μεταξύ, οι φορείς των εργαζομένων εκφράζουν καθημερινά μέσα από ανακοινώσεις τους τη διάθεσή τους να αγωνιστούν ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, δηλώνοντας ότι θα συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση. Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζόμενων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές θα συμμετάσχει στο αυριανό συλλαλητήριο. "Με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή ο υπουργός θέλει να θεσμοθετήσει την παιδεία πολλών ταχυτήτων και το βάθεμα της άνισης μεταχείρισης του δικαιώματος στη μόρφωση", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Οι οικοδόμοι καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και στις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις "για μια παιδεία στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και του λαού και όχι εργαλείο στα χέρια των πολυεθνικών μονοπωλίων".

Η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κερατσινίου με ανακοίνωση δηλώνει τη συμπαράσταση της παράταξης στον αγώνα των εκπαιδευτικών και καλεί το λαό του Κερατσινίου και τη νεολαία να πάρουν μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο. "Η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του κ. Σημίτη περίμενε το κατακαλόκαιρο για να παρουσιάσει το τερατούργημα που "γεννήθηκε" με τη μέθοδο της εξωσωματικής αγωγής με βάση τις εντολές και τις κατευθύνσεις της ΕΕ", τονίζεται στην ανακοίνωση. "Αναφερόμαστε στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, διευκρινίζεται, που η κυβέρνηση θέλει επειγόντως να το ψηφίσει στο Θερινό Τμήμα της Βουλής σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στους ενδιαφερόμενους γονείς, χτυπήματος των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, απόδειξης για πολλοστή φορά του αντιδημοκρατικού και αντιλαϊκού της χαρακτήρα". Η ΔΑΣ Κερατσινίου καταγγέλλει το "έκτρωμα" που όπως επισημαίνει,"στόχο έχει το πισωγύρισμα της παιδείας, το χτύπημα του δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα της", ενώ τονίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με την ενημέρωση και την κινητοποίηση των φορέων και του λαού της πόλης.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ συμμετέχει στο αυριανό συλλαλητήριο και με ανακοίνωση εκφράζει τη συμπαράστασή της στους καθηγητές και δασκάλους στον αγώνα τους για να μην καταργηθεί η επετηρίδα και ενάντια στα αναχρονιστικά μέτρα της κυβέρνησης για την παιδεία. Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των καθηγητών και καλεί όλους τους συνταξιούχους του κλάδου να παραβρεθούν. Στο αυριανό συλλαλητήριο συμμετέχει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμμετέχουν στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο (1999-02-04 00:00:00.0)
Αντιδρούν και διεκδικούν (1998-09-24 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο την Τρίτη (1998-03-07 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στον Πειραιά (1997-10-11 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής (1997-09-23 00:00:00.0)
Με αγώνα απαντούν στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα (1997-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ