Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «Ριζοσπάστης» στους ρυθμούς του Φεστιβάλ!

Από σήμερα μέχρι και το φύλλο του Σαββατοκύριακου, ο «Ριζοσπάστης» προσαρμόζει την ύλη του στο μεγάλο γεγονός του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, που κορυφώνεται με το κεντρικό τριήμερο της Αθήνας, την Πέμπτη 20, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες, στη θέση των 4σέλιδων «Κομματική ζωή και Δράση», «Εργαζόμενοι και Κοινωνική Συμμαχία», «Διεθνή και Οικονομία» θα δημοσιεύουμε πλούσια ύλη από τις εκδηλώσεις των Φεστιβάλ που ολοκληρώθηκαν σε όλη τη χώρα, ρεπορτάζ από τις προετοιμασίες στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» και βέβαια ανταποκρίσεις από τις εκδηλώσεις που ξεκινάνε την Πέμπτη.

Δίπλα σ' αυτά, ο αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» θα βρει ρεπορτάζ, αρθρογραφία και συνεντεύξεις για θέματα που αφορούν πιο άμεσα τους νέους εργαζόμενους και ανέργους, τους φοιτητές - σπουδαστές, τους μαθητές, τους σπουδαστές της κατάρτισης, τους νέους επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη και με κορύφωση το φύλλο του Σαββατοκύριακου, η ύλη της εφημερίδας εμπλουτίζεται με θέματα για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Λύκειο και τις συνέπειες για τους μαθητές, την κατάσταση στα ΕΠΑΛ, τους μισθούς και τους όρους εργασίας των νέων, την ανάγκη, μέσα από τα Συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουν οργανωμένα Συλλογικές Συμβάσεις, να παλέψουν για σύγχρονα δικαιώματα, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Επίσης, θέματα για την «επιχειρηματικότητα» και τις «ευκαιρίες», που διαφημίζουν το αστικό κράτος και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, ως απάντηση τάχα στην ανεργία και τη μισοδουλειά, στην αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στο εξωτερικό, στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον των νέων. Και βέβαια, αρθρογραφία για την ανάγκη να συστρατευθεί η νεολαία με το ΚΚΕ, να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τα σύγχρονα ιδεολογήματα της αστικής τάξης.

Από τα θέματα ξεχωρίζουν μια λογοτεχνική αφήγηση για τον ΔΣΕ, που αναφέρεται στις τελευταίες μέρες του Γράμμου και θα δημοσιευτεί στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, όπως και η αρθρογραφία για τον Κομματικό Τύπο και τη σημασία που έχει η διάδοση του «Ριζοσπάστη» και του «Οδηγητή» στη νεολαία. Αντίστοιχα, θέματα για τη νεολαία θα φιλοξενήσει η εφημερίδα στις σελίδες της Επιστήμης, της Γυναίκας και του Αθλητισμού, στην έκδοση του Σαββατοκύριακου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ