Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ο Χάντι αλ Αμέρι, του φιλοϊρανικού συνασπισμού «Συμμαχία της Κατάκτησης», που ήρθε δεύτερος στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μάη, απέσυρε χτες την υποψηφιότητά του για τη θέση του πρωθυπουργού του Ιράκ, προκειμένου, όπως ισχυρίστηκε, να διευκολύνει τη διεξαγωγή «σοβαρού διαλόγου με στόχο την εκλογή πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του βάσει του οράματος της ανώτατης θρησκευτικής αρχής».

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τουλάχιστον 100 άνθρωποι πνίγηκαν και χιλιάδες έμειναν άστεγοι τις τελευταίες μέρες στη Νιγηρία από τις πλημμύρες σε 10 (από τις 36) πολιτείες της χώρας που προκλήθηκαν έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ξεπέρασαν τους 30 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τις νοτιοανατολικές πολιτείες Νότια και Βόρεια Καρολίνα και Βιρτζίνια εξαιτίας του κυκλώνα «Φλόρενς» και τουλάχιστον 16 ανεμοστρόβιλων που σημειώθηκαν χτες στις πληγείσες περιοχές. Οι υλικές ζημιές από τις καταστροφές ξεπερνούν τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ερευνα για ενδεχόμενη συνεννόηση ανάμεσα στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, «Daimler» και VW Group («Volkswagen», «Audi» και «Porsche»), ώστε να αποφύγουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό στις τεχνολογίες μείωσης ρυπογόνων εκπομπών, ξεκίνησε χτες η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ. «Οι τεχνολογίες αυτές έχουν στόχο να καταστήσουν τα επιβατικά αυτοκίνητα λιγότερο βλαβερά για το περιβάλλον. Αν αποδειχθεί, αυτή η συνέργεια μπορεί να στέρησε από τους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν αυτοκίνητα που ρυπαίνουν λιγότερο, παρότι η σχετική τεχνολογία ήταν διαθέσιμη στους κατασκευαστές», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Προφανώς και η κίνηση αυτή εντάσσεται σε αντιθέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΕΕ και δεν αφορούν την προστασία των καταναλωτών και του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ