Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Επίδοση διαπιστευτηρίων στον πρέσβη

Δεν υπάρχει στέλεχος της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που να μην έχει περάσει από το γραφείο του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ. Αυτήν τη φορά ήταν ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, που δέχθηκε χτες τον πρέσβη των ΗΠΑ, «στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης γνωριμίας», όπως λέγεται επισήμως.

«Οι συνομιλίες περιστράφηκαν σε επίκαιρα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος Ελλάδας και ΗΠΑ και ανέδειξαν το θετικό momentum των διμερών σχέσεων, τη συναντίληψη σε σειρά ζητημάτων εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος και τις προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών στον πολιτικό και εμπορικό τομέα», αναφέρεται από πλευράς του Ελληνα υφυπουργού.

Επίσης, ότι ο Αμερικανός πρέσβης «εξέφρασε το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς να συνεχιστεί ο στρατηγικός διάλογος σε υψηλό επίπεδο, τόνισε την επιτυχημένη διεξαγωγή της φετινής ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, και εξέφρασε την ετοιμότητα της πρεσβείας και του αμερικανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη να ανταποκριθεί σε προτάσεις συνεργασίας με το ΥΠΕΞ και τις τοπικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας, στους τομείς της θρησκευτικής και πολιτιστικής διπλωματίας, τονίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο της χώρας μας για τον διαπολιτισμικό και διαθρησκειακό διάλογο».

Παίρνοντας την «πάσα», ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε «τη σημασία επικοινωνίας των θετικών μηνυμάτων από τη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στην επιχειρηματική κοινότητα και το ευρύ κοινό, όπως επιτυχημένα συνέβη με τη ΔΕΘ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ