Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ζητάει ένταση της καταστολής στα σύνορα

Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας μετείχε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, έχοντας εκεί σειρά επαφών, όπως με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Αλεξάντερ Στουμπ.

Οπως αναφέρεται από πλευράς ΝΔ, οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από «τις προοπτικές και τις προκλήσεις» που αντιμετωπίζει το ΕΛΚ ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, δίνοντας την ατζέντα και το περιεχόμενο των συζητήσεων, δήλωσε ότι «πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης σήμερα είναι να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της. Και η αποτελεσματική συ-φύλαξη των συνόρων πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα».

Δεν έχασε, εξάλλου, την ευκαιρία να κατηγορήσει την κυβέρνηση - αξιοποιώντας την άθλια κατάσταση στη Μόρια, αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και της άθλιας συμφωνίας της με την Τουρκία, για την οποία δεν είπε κουβέντα, και ουσιαστικά ωθώντας την κυβέρνηση σε νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα - ότι «η έννοια της ασφαλούς φύλαξης των συνόρων, απλά, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της σημερινής κυβέρνησης» και ότι «εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ουσιαστική διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ