Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΛΙΟΝ
Ο δήμαρχος ξηλώνει τις αφίσες του Φεστιβάλ

«Η ενημέρωση του λαού δεν είναι ρύπος», απαντούν οι ΚΟ Ιλίου του ΚΚΕ στις αστείες δικαιολογίες της δημοτικής αρχής

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου πραγματοποίησαν χτες οι Οργανώσεις Ιλίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη πρακτική της δημοτικής αρχής να ξηλώνει το προπαγανδιστικό υλικό του Κόμματος για το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ. Οι Οργανώσεις του Κόμματος κατέθεσαν την καταγγελία τους στη δημοτική αρχή, αφού απουσίαζε ο δήμαρχος, και απαίτησαν να σταματήσει άμεσα η καταστροφή υλικών του ΚΚΕ, δηλώνοντας ότι θα αποτύχει η προσπάθεια φίμωσης που επιχειρείται. Νωρίτερα, ως απάντηση, οι ΚΟ πραγματοποίησαν πλατιά εξόρμηση στους δρόμους της πόλης, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που ξεκινούν σήμερα στο πάρκο Τρίτση, στα όρια δηλαδή της πόλης του Ιλίου.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ καλούν το λαό και τη νεολαία να δώσουν απάντηση στην απαράδεκτη πρακτική της δημοτικής αρχής και σημειώνουν ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός στην περιοχή, που είναι καταξιωμένο σε ευρύτερες δυνάμεις του λαού και της νεολαίας και αναδεικνύει την πόλη.

Απαντώντας στις αστείες δικαιολογίες της δημοτικής αρχής ότι οι αφίσες «ρυπαίνουν», οι ΚΟ Ιλίου υπενθυμίζουν ότι και η ίδια η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί παρόμοια μέσα (αφίσες και πανό) για να διαφημίσει εκδηλώσεις της. Και τονίζουν: «H ενημέρωση του λαού δεν είναι ρύπος. Ρύπος είναι η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, μαζί και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την οποία στηρίζει και η δημοτική αρχή και η οποία σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, σκοτώνει τα όνειρα της νεολαίας. Είναι οι πολιτικές που διαχρονικά μας καίνε το καλοκαίρι και μας πνίγουν το χειμώνα, από την έλλειψη υποδομών, ουσιαστικής αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και - ακόμη περισσότερο - αντισεισμικής θωράκισης. Είναι οι χωματερές που συνέχεια φεύγουν αλλά στο τέλος πάντα μένουν, για να δηλητηριάζουν τις ζωές μας, καταστρέφοντας το περιβάλλον».

«Η προσπάθεια φίμωσης δεν θα περάσει. Τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος και της KNE δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης αλλά και της κινητοποίησης του λαού, στην πρώτη γραμμή της πάλης, για όλα όσα δικαιούμαστε και μας τα στερούν, για εμάς και τα παιδιά μας», καταλήγει η ανακοίνωση των ΚΟ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ