Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Γαλλικό δικαστήριο παραπέμπει την πρόεδρο του εθνικιστικού «Εθνικού Συναγερμού» (πρώην Εθνικό Μέτωπο) Μαρίν Λεπέν σε ψυχιατρική εξέταση, όπως προβλέπει ο νόμος για τη «διανομή βίαιων εικόνων» που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2015, ένα μήνα μετά τις ισλαμιστικές επιθέσεις στην Γαλλία, και οι οποίες αφορούσαν τις φρικαλεότητες του «Ισλαμικού Κράτους». Η αστή πολιτικός είπε ότι δεν πρόκειται να προσέλθει για εξέταση και δήλωσε ότι «περιμένω να δω πώς ο δικαστής σκοπεύει να με υποχρεώσει να την κάνω». Η όλη υπόθεση είναι επί της ουσίας υποκριτική και δεν κρύβει το γεγονός ότι και ο γαλλικός ιμπεριαλισμός συνέβαλε στη δημιουργία και το δυνάμωμα των τζιχαντιστών δολοφόνων.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν και άλλο ένα παιδί και μία γυναίκα τραυματίστηκαν σοβαρά χτες το πρωί, κατά τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με ποδήλατο πολλαπλών θέσεων, το οποίο αποτελεί μεταξύ των Ολλανδών γονέων ένα δημοφιλές μέσο για τη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο και αλλού. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Ος, στη νότια Ολλανδία, σε φυλασσόμενη διάβαση, και τα ακριβή αίτιά του δεν είχαν γίνει χτες γνωστά.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εως 3.000 καταστήματα «AmazonGo» με αυτοματοποιημένα ταμεία σχεδιάζει να ανοίξει το μονοπώλιο ηλεκτρονικής λιανικής «Amazon» στις ΗΠΑ, βάζοντας στο στόχαστρο του ανταγωνισμού τα μίνι - μάρκετ και τα σαντουιτσάδικα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος πρόεδρος του διαδικτυακού μονοπωλίου λιανικής «Αλιμπάμπα», Τζακ Μα, ανακοίνωσε πως ακυρώνει τα σχέδια για τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, εξαιτίας της διαδοχικής επιβολής δασμών σε εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα από την κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Η δέσμευση αυτή, εξήγησε, είχε ως βάση τη συνέχιση της φιλικής συνεργασίας ΗΠΑ - Κίνας, την οποία η σημερινή κατάσταση έχει ήδη καταστρέψει.

ΚΑΪΡΟ.-- Αιγυπτιακό δικαστήριο αποφάσισε χτες την απελευθέρωση των δύο γιων του πρώην Προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, που φυλακίστηκαν μέχρι την εκδίκαση της δίκης τους στις 20 Οκτώβρη. Οι Γκαμάλ και Αλάα Μουμπάρακ, που είναι πλούσιοι επιχειρηματίες, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε οικονομικά σκάνδαλα.

ΜΕΡΙΛΑΝΤ.-- Περιστατικό με καταιγιστικά πυρά, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και ασαφή αίτια, σημειώθηκε χτες το πρωί (τοπική ώρα) στο βορειοανατολικό Μέριλαντ των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ