Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης Μακρόν έγιναν χτες στη Γαλλία σε πολλές πόλεις, με τη συμμετοχή μισθωτών και συνταξιούχων. Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες πρόταξαν αιτήματα όπως για μια «λιγότερο φιλελεύθερη» πολιτική, με στελέχη της CGT να μιλούν για την ανάγκη για «επανεξισορρόπηση» αυτής της πολιτικής, επειδή «τείνει προς ένα αγγλοσαξονικό σύστημα».

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Ο υπουργός Οικονομικών του Πακιστάν, Ασαντ Ομάρ, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός (Ιμράν Καν), αφού συμβουλεύθηκε όλους τους εξέχοντες οικονομολόγους, αποφάσισε να αρχίσουμε συνομιλίες με το ΔΝΤ» με στόχο να συνταχθεί μαζί με το Ταμείο ένα «πρόγραμμα σταθεροποίησης και οικονομικής ανάκαμψης». Το πακιστανικό νόμισμα, η ρουπία, έχει υποτιμηθεί τέσσερις φορές μόνο από τον περασμένο Δεκέμβρη. Το ΔΝΤ έχει χορηγήσει ήδη δώδεκα φορές δάνεια στο Πακιστάν από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή του 2013.

ΣΟΦΙΑ.-- Εναν Ρουμάνο υπήκοο ουκρανικής καταγωγής συνέλαβε χτες για λίγες ώρες η βουλγαρική αστυνομία ως βασικό ύποπτο για το βιασμό και τη δολοφονία της 30χρονης Βουλγάρας δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, που σημειώθηκε ενώ ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με κονδύλια από την ΕΕ, εργαζόμενη στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό TVN. Ωστόσο, νωρίς χτες το βράδυ, η αστυνομία άφησε τον ύποπτο ελεύθερο, καθώς δεν βρήκε σε βάρος του αρκετά στοιχεία ώστε να απαγγείλει κατηγορίες.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ο 76χρονος εντολοδόχος Σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ, Αντέλ Αμπντέλ Μάχντι, ανακοίνωσε πως θα συγκροτήσει το νέο του υπουργικό συμβούλιο και με Ιρακινούς και Ιρακινές άνω των 30 ετών που θα θελήσουν να διεκδικήσουν μία υπουργική θέση, θέτοντας υποψηφιότητα μέσω νέας κρατικής ιστοσελίδας. Οι υποψήφιοι καλούνται να αναφέρουν προσωπικές πληροφορίες και τις πολιτικές τους απόψεις και να δηλώσουν αν ανήκουν σε κάποιο κόμμα. Πρέπει επίσης να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου ή κάτι ισοδύναμο.

ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-- Τουλάχιστον 30 φορές πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια είναι τα επίπεδα μολύβδου και χαλκού στο νερό που τρέχει από τις βρύσες δημοσίων σχολείων στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, μετέδωσε χτες η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Detroit News», επικαλούμενη σχετική έκθεση ειδικών οι οποίοι ανέλυσαν δείγματα νερού από τα δίκτυα ύδρευσης της περιοχής.

ΜΟΣΧΑ.-- Δεν απέκλεισε την πιθανότητα ύπαρξης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα ο επικεφαλής της NASA Τζιμ Μπραϊντενστάιν, σε διάλεξη που έδωσε στο Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας, με θέμα τις προοπτικές εξερεύνησης του Διαστήματος. Ο ίδιος χαρακτήρισε «περίφημες» τις αμερικανορωσικές σχέσεις στον τομέα της διαστημικής συνεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ