Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, πίσω από το «πετυχημένο» ταξίδι του στις ΗΠΑ κρύβονται η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, η μετατροπή της σε μια απέραντη ευρωατλαντική βάση, η σύναψη και νέων στρατιωτικών - πολιτικών - οικονομικών συμφωνιών με κράτη - δολοφόνους στην περιοχή.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι τα καβγαδάκια ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, γύρω από το plan A και το plan B της κυβέρνησης, αποσκοπούν στο να θολώσουν τα νερά, να αποπροσανατολίσουν το λαό από το κύριο, που δεν είναι άλλο από την απαρέγκλιτη υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους οποίους συμμετέχει». Στη συνέχεια η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, καθώς, όπως υπογραμμίζει, η αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος δικτύου βάσεων - στρατηγείων - υποδομών, η δημιουργία νέων σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα, αλλά και στην Κάρπαθο συνιστούν σοβαρές κι επικίνδυνες εξελίξεις, που θα πρέπει να βρουν το λαό απέναντι.

Σύσκεψη φορέων στη Λάρισα

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, ΕΒΕ, επιστημονικών οργανώσεων, Συλλόγων σπουδαστών και φοιτητών, Μαθητικών Συμβουλίων και Ενώσεων Γονέων, Συλλόγων Γυναικών και άλλων μαζικών φορέων, με θέμα την οργάνωση και τον συντονισμό των αγωνιστικών δράσεων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία νέας αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας - μέλος της ΕΕΔΥΕ, για την Τρίτη 30 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ