Τρίτη 30 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συκοφαντίες σε βάρος των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Μνημείο αυθαιρεσίας και συκοφαντίας αποτελεί το κείμενο - επιστολή του Πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Πρόληψης (ΔΙΚΕΠΡΕ - το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες συγκροτήθηκε από στελέχη της Τοπικής Διοίκησης που πρόσκεινται σχεδόν σε όλα τα αστικά κόμματα) και απεστάλη προς τη Βουλή, σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης κλιμακώνουν τη μάχη τους για την αλλαγή του σαθρού θεσμικού πλαισίου που τα διέπει.

Οι κατηγορίες που εξαπολύει το ΔΙΚΕΠΡΕ προς το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Πρόληψης (ΚΠ), όπως ότι «το Σωματείο εκπροσωπεί μια μικρή μειοψηφία των εργαζομένων (...) τα επιχειρήματα είναι ανυπόστατα και παραπλανητικά», προκάλεσε την εύλογη αντίδραση και απάντηση του Σωματείου.

«Οι εκπρόσωποι του Σωματείου εκλέχτηκαν στις αρχαιρεσίες της 16ης Ιουνίου 2017, με τις ψήφους 225 εργαζομένων, σε σύνολο 350 εργαζομένων πανελλαδικά. Τα εγγεγραμμένα μέλη του Σωματείου είναι 336 πανελλαδικά. Τα επιχειρήματά μας είναι έγκυρα και προκύπτουν από την 20ετή πορεία μας στην κοινότητα ως εργαζόμενοι της πρόληψης. Επιδίωξή μας είναι δε να εργαζόμαστε στο πεδίο της πρόληψης, στο οποίο έχουμε επενδύσει προσωπικά και συλλογικά, μέσα όμως σε πλαίσιο βοηθητικό, σταθερό και βιώσιμο (...)

Πράγματι "ισχυριζόμαστε" και αποδεικνύουμε ότι η αλλαγή θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΚΠ, βάσει της πρότασής μας, δεν θα έχει κόστος για την κοινωνία. Αντιθέτως (...) να δοθεί δυνατότητα ενίσχυσης της πρόληψης με νέο προσωπικό αλλά και νέες δομές, όπου δεν υπάρχουν (λ.χ. Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Πειραιάς, Λασίθι) (...)

Στην αυθαίρετη και συκοφαντική κατηγορία πως η 24ωρη απεργία μας της 26ης Ιουνίου 2018 "αποφασίστηκε από μια μικρή μειοψηφία παραβλέποντας έτσι τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων, παραβιάζοντας ακόμη και θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές" απαντούμε: Η απεργία αποφασίστηκε σε Γενικές Συνελεύσεις των μελών του Σωματείου, που είναι και το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων (...) που διενεργήθηκαν σε 7 περιοχές της Ελλάδας (...) Υπέρ των κινητοποιήσεών μας ψήφισε το 87,4% των συμμετεχόντων μελών», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το Σωματείο.

Οσο για τη συκοφαντική για τον κλάδο δήλωση του ΔΙΚΕΠΡΕ ότι οι εργαζόμενοι των Κέντρων «παραβλέπουν και αγνοούν, όπως φαίνεται, την επικρατούσα κατάσταση στην αγορά εργασίας στη χώρα μας σήμερα, όπου χιλιάδες επιστημονικά στελέχη με εξαιρετικά προσόντα είναι άνεργα ή εργάζονται με μισθούς των 500 ευρώ, όταν οι εργαζόμενοι των ΚΠ απολαμβάνουν άριστες συνθήκες εργασίας, η καταβολή των όχι ευκαταφρόνητων μισθών τους γίνεται κανονικά και άλλες παροχές που θα τις ζήλευαν και εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», το Σωματείο απαντά: «Οι συνθήκες εργασίας μας κάθε άλλο παρά "άριστες" είναι, όπως προκύπτει και από τις πλέον πρόσφατες παραιτήσεις συναδέλφων μας, στις οποίες οδηγήθηκαν εξαιτίας των εργασιακών συνθηκών (...) Οι δε μισθοί μας (που με το άρθρο 41 του Νόμου 4320/2015 ορίστηκε να είναι στο ύψος του "ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου", χωρίς να είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι) έχουν υποστεί κάθετες και οριζόντιες περικοπές. Δεν υπάρχουν, συνεπώς, ιδιαίτερες παροχές - πολύ περισσότερο τέτοιες που θα τις "ζήλευαν" εργαζόμενοι άλλων κλάδων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων στην Πρόληψη (2021-11-10 00:00:00.0)
Καθυστερήσεις πληρωμών σημειώνονται σε Κέντρα Πρόληψης (2017-03-24 00:00:00.0)
Παραμένουν τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα (2010-01-26 00:00:00.0)
Συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ (2008-10-04 00:00:00.0)
Η πρόληψη δε λειτουργεί στη βάση «κόστους - οφέλους» (2008-03-12 00:00:00.0)
Βολοδέρνουν τα κέντρα πρόληψης (2007-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ