Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ
«Κοροϊδεύετε έναν ολόκληρο λαό»

Η κυβέρνηση επιδίωξε να δώσει στην κατάθεση του προϋπολογισμού έναν τόνο πανηγυρικό για να στηρίξει τα παραμύθια της «μεταμνημονιακής εποχής» αλλά και του «πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού».

Ενδεικτικά, ο Γ. Χουλιαράκης δίνοντας στον πρόεδρο της Βουλής τον προϋπολογισμό είπε πως είναι «το πρώτο κρίσιμο βήμα για την αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, σε πιο φιλική προς την ανάπτυξη κατεύθυνση, αλλά και σε πιο φιλική προς την κοινωνική συνοχή κατεύθυνση». Η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα επιδόθηκαν αμέσως σε πλειοδοσία με την κυβέρνηση για το ποιος είναι ικανότερος να υπερασπίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, μιλώντας περί «μη αναπτυξιακού» προϋπολογισμού κ.ο.κ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης αναδεικνύοντας τον εμπαιγμό ανέφερε: «Αυτή η ιστορία του "μεταμνημονιακού προϋπολογισμού" και της "μεταμνημονιακής εποχής" είναι ειρωνεία. "Μεταμνημονιακή εποχή" με 700 νόμους μνημονιακούς να ισχύουν στο ακέραιο! Εχουμε "μεταμνημονιακή εποχή" με την ισχύ όλων των μνημονιακών νόμων. "Μεταμνημονιακός προϋπολογισμός" και "μεταμνημονιακή εποχή" με δεσμεύσεις μέχρι το 2060 για τα πλεονάσματα, με μέτρα που θα εφαρμόζονται από το 2019 και το 2020 με μονομέρεια υπέρ του κεφαλαίου. "Μεταμνημονιακή εποχή", αλλά ισχύει η σιδερένια επιτροπεία από την πλευρά της ΕΕ, ο εξάμηνος έλεγχος και όλα τα υπόλοιπα. Αρα είναι ένας μύθος. Ολα έχουν αποφασιστεί και απλά μένει ο τίτλος».

Ειδικά για τον προϋπολογισμό τόνισε ότι «είναι σκληρός, βαθιά ταξικός γιατί και αυτός παίρνει πολλά δισ. από τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, από τα λαϊκά στρώματα με μέτρα που θεσπίστηκαν, μέχρι το σημείο να καταργεί και το ΕΚΑΣ. Και από την άλλη μεριά αρχίζει να δίνει ακόμα περισσότερα για το μεγάλο κεφάλαιο. Και δεν παίρνει κανένα, μα κανένα μέτρο, για να πάρει από αυτούς που κατέχουν τον πλούτο, που είναι και αμύθητος και ας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Το αντίθετο. Μειώνει τη φορολογία σταδιακά από το 29% στο 23% - η ΝΔ λέει να πάει στο 20%, άρα να πληρώσουν και άλλο τα λαϊκά στρώματα για τα οποία κατά τ' άλλα κόπτεται -, μειώνει τη φορολογία στα διανεμόμενα κέρδη από το 15% στο 10% και στους εργαζόμενους, στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα φέρνει νέα φοροκαταιγίδα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα κυβερνητικά «πανηγύρια» για τις συντάξεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε: «Κόψατε, πόσες έχουμε χάσει τον λογαριασμό, να πω χοντρικά 15 φορές εσείς και 15 φορές οι προηγούμενοι τις συντάξεις και τώρα πανηγυρίζετε που δεν κόβονται και άλλο. Αυτό είναι αίσχος για μας. Αίσχος κυριολεκτικά. Κοροϊδεύετε έναν λαό ολόκληρο λέγοντάς του ότι δεν σας κόβουμε άλλο τις συντάξεις και λέτε ότι περάσανε και τα μνημόνια, ενώ αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι αύξηση των συντάξεων για να επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα. Και νομίζουμε ότι θα δώσει απάντηση σε όλους ο ελληνικός λαός και πρέπει να δώσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ