Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεγάλη πανεξόρμηση

Σε χιλιάδες εργαζόμενους έφτασε το επετειακό φύλλο, με ένθετη την έκδοση με τα πρακτικά του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΕΚΕ

Από την οργάνωση της εξόρμησης στο Περιστέρι
Από την οργάνωση της εξόρμησης στο Περιστέρι
Με μια πανεξόρμηση, η οποία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 17 Νοέμβρη, μέρα που πριν από έναν αιώνα άρχιζε στον Πειραιά τις εργασίες του το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ (μετέπειτα ΚΚΕ), διαδόθηκε πλατιά ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου». Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε χτες και η εφημερίδα μας, με ειδικό ένθετο τα πρακτικά του ιστορικού Συνεδρίου που «γέννησε» το Κόμμα μας, έφτασε σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, λαϊκές οικογένειες, ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου.

Η μεγάλη αυτή εξόρμηση ξεκίνησε σε πανηγυρικό κλίμα, αφού στα γραφεία κάθε Κομματικής Οργάνωσης σε ολόκληρη τη χώρα στήθηκαν μικρές γιορτές κατά την παραλαβή του επετειακού φύλλου. Κεράσματα, ευχές για τα 100χρονα, στολισμός μέσα κι έξω από τα γραφεία, μουσική με τραγούδια του αγώνα, και όλα αυτά σε συντροφικό πάντα κλίμα, έδωσαν τη θέση τους στη μάχη της διακίνησης. Εκεί, στα γραφεία έρχονταν μέλη και φίλοι του Κόμματος για να παραλάβουν τα φύλλα και να ξεχυθούν σε σπίτια και χώρους δουλειάς. Παράλληλα, οι ΚΟ του ΚΚΕ αξιοποίησαν διάφορες δραστηριότητες για να διακινηθεί ο «Ριζοσπάστης», όπως εκδηλώσεις, οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Εκθεση αρχειακού υλικού της ΚΕ του ΚΚΕ στην Αθήνα κ.λπ.

Στην Αττική διακινήθηκαν πάνω από 20.000 φύλλα, αριθμός που συγκρίνεται με την περσινή μεγάλη εξόρμηση με τη Διακήρυξη της ΚΕ του Κόμματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Οργανώσεις όπως η ΤΟ Μενιδίου - Φυλής πριν την εξόρμηση είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν «ρεκόρ» διακίνησης και τα κατάφεραν. Η αρχική παραγγελία της Οργάνωσης είχε εξαντληθεί από το μεσημέρι της Κυριακής, αναζητώντας φύλλα από άλλες Οργανώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνοικία της Δροσούπολης Α. Λιοσίων διακινήθηκαν 130 φύλλα από ένα συνεργείο, ενώ τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα έφταναν το πολύ 40 φύλλα. Στη Χασιά, από 15 φύλλα τις προηγούμενες φορές, διακινήθηκαν 40. Η ΚΟΒ ΕΒΕ Μενιδίου διακίνησε 70 φύλλα, ενώ κατά μέσο όρο διακινούσε 20, ενώ στο κεντρικό Μενίδι η διακίνηση από 70 έφτασε τα 190 φύλλα!

Η παραλαβή των φύλλων στο Μενίδι
Η παραλαβή των φύλλων στο Μενίδι
Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και σε άλλες Κομματικές Οργανώσεις, όπως στην ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής, που διακίνησε πάνω από 700 φύλλα, τριπλασιάζοντας τη διακίνησή της, σε σχέση με τις προηγούμενες εξορμήσεις και καταγράφοντας υψηλή κυκλοφορία σε μεγάλους χώρους του κλάδου όπως η «Ιντρακομ», η «Vodafone», ο όμιλος ΟΤΕ κ.α.

Η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής διακίνησε πάνω από 1.000 φύλλα, με την ΚΟΒ Χημικής Βιομηχανίας να κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού από την ώρα που έφτασε ο «Ριζοσπάστης» στα γραφεία, η ΚΟΒ με συγκεκριμένο σχέδιο, αξιοποιώντας τη δραστηριότητα που είχε προγραμματίσει για τις μέρες αυτές, κατάφερε να κάνει σοβαρό βήμα στη διακίνηση. Η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε με περιοδείες σε χώρους δουλειάς, όπως στο εργοστάσιο της «Μινέρβα», δίνοντας εφημερίδες σε αρκετούς εργαζόμενους.

Η ΤΟ Νότιας Αθήνας σχεδόν τριπλασίασε τη διακίνησή της, φτάνοντας περίπου στα 1.700 φύλλα, με την ΚΟΒ Αλίμου να ξεχωρίζει, που μαζί με την αντίστοιχη ΚΝίτικη ΟΒ έδωσαν 170 φύλλα, εξαντλώντας το πλάνο από το πρωί της Δευτέρας. Ενώ, η ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας, δίνοντας 150 φύλλα, επίσης τριπλασίασε τη διακίνησή της.

Μεγάλη είναι η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» σε όλη τη χώρα. Από τα μέχρι χτες στοιχεία, τον στόχο της προσέγγιζε η ΚΟ Κ. Μακεδονίας, με Οργανώσεις όπως του Εμπορίου να σημειώνουν μεγάλη άνοδο σχετικά με προηγούμενες εξορμήσεις. Η ΤΟ Κεντροανατολικού Τομέα διακίνησε πάνω από 700 φύλλα, αριθμός αυξημένος σε σχέση και με την τελευταία πανεξόρμηση «Ριζοσπάστη» που πραγματοποίησε το Κόμμα.

Εξόρμηση στο μετρό της Αθήνας
Εξόρμηση στο μετρό της Αθήνας
Αυξημένη αναμένεται να είναι η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αφού συνεχίζεται η πλούσια ύλη του, που είναι αφιερωμένη στα 100χρονα του Κόμματος, ενώ η διακίνησή του συμπίπτει με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο ΣΕΦ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηλά ο πήχης για τη συνέχεια της πολιτικής εξόρμησης (2020-03-11 00:00:00.0)
Χιλιάδες φύλλα διακινήθηκαν με μια πανεξόρμηση αντάξια της επετείου (2018-11-24 00:00:00.0)
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η πανεξόρμηση με το «Ρ» (2008-10-24 00:00:00.0)
Καλό, πρώτο ξεκίνημα (2001-01-23 00:00:00.0)
Στη Βορειοδυτική Ελλάδα (2000-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ