Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βορειοδυτική Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα εξόρμηση για τη διάδοση του «Ρ», που περιείχε τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο.

Από πολύ νωρίς το πρωί, σ' όλες τις ΚΟ υπήρχε κινητικότητα. Τα συνεργεία (ομαδικά) με το «Ρ» στη μασχάλη ξεκινούσαν, άλλα για τις γειτονιές, άλλα για μακρινά χωριά κι άλλα για τόπους δουλιάς (ξενοδοχεία, εργοστάσια που είχαν βάρδια).

Σ' όλες τις Νομαρχιακές Οργανώσεις υπήρχε λεπτομερές σχέδιο, ποιος σύντροφος θα πάει πού, πώς θα καλυφθούν χώροι και χωριά όπου δεν έχουμε ΚΟΒ.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να δοθούν:

- Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας: 1.600 φύλλα

- Στο Νομό Ιωαννίνων: 1.500 φύλλα

- Στο Νομό Πρέβεζας: 700 φύλλα

- Στο Νομό Αρτας: 750 φύλλα

- Στο Νομό Κέρκυρας: 700 φύλλα

- Στο Νομό Λευκάδας: 480 φύλλα

- Στο Νομό Θεσπρωτίας: 200 φύλλα

Σ' όλες τις οργανώσεις, ο αριθμός των φύλλων που διακινήθηκε ξεπέρασε κάθε προηγούμενη εξόρμηση, ακόμη και αυτών των εξορμήσεων των εκλογών.

Χαρακτηριστικά, έλεγαν οι σύντροφοι από τα Γιάννενα ή τη Θεσπρωτία ότι έχουμε να διακινήσουμε τόσα φύλλα, από τη δεκαετία του '80. Δείγμα των δυνατοτήτων είναι ο αριθμός του «Ρ» που διακινήθηκε σε διάφορες περιοχές:

- Στο Αγρίνιο: 500 φύλλα

- Στο Μεσολόγγι: 400 φύλλα

- Στο Δήμο Θεσπρωτικού: 100 φύλλα

- Στο Δήμο Φαναρίου: 100 φύλλα

- Στο χωριό Καρυά: 50 φύλλα

Υπήρχαν σύντροφοι που μόνοι τους δώσανε πάνω από 50 «Ρ» (σ.σ. Γ. Αλιφτήρας - Αρτα, Ρεμπής Τ. - Πρέβεζα).

Ο «Ρ» δε δόθηκε μόνο σε μέλη, οπαδούς και φίλους του Κόμματος, αλλά και σε οπαδούς άλλων κομμάτων. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που τα κλιμάκια (όπως μας είπαν σ/φοι από τα Γιάννενα) ξέμειναν από πολύ νωρίς από «Ρ» ή οι σ/φοι από τη Θεσπρωτία που αναγκάστηκαν να παίρνουν «Ρ» και από τα περίπτερα, για να διακινήσουν.

Σύντροφοι από την Πρέβεζα πήραν ή διακίνησαν «Ρ» και στην εκδήλωση που οργάνωσε το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ στην Παργινόσκαλα. Διακινήθηκαν πάνω από 50 φύλλα.

Αυτό που φάνηκε και σ' αυτήν την πανεξόρμηση ήταν ότι ο κόσμος ψάχνει να βρει την απάντηση, την άλλη λύση στη νεοφιλελεύθερη επίθεση που δέχεται και περιμένει με αυξημένο ενδιαφέρον την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, του μοναδικού κόμματος, που με συνέπεια αυτά τα χρόνια στάθηκε στο πλευρό του.

Η διακίνηση συνεχίστηκε και τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο (Γιάννενα), στα ΤΕΙ (Γιάννενα - Αρτα - Πρέβεζα) και σε χώρους δουλιάς.


Ν. ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ