Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΟΝΕ των ισχυρών

Γρηγοριάδης Κώστας

«... Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία (στην οποία όμως βαρύνει η φρενήρης ανάπτυξή της με 8%) είναι οι τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, που κυρίως πλήττονται από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και την κούρσα του ευρώ.

Η ανισομερής αυτή επίπτωση των βαρών από την πρόσφατη κρίση εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την αδράνεια των ισχυρών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ιδιαίτερα του γαλλογερμανικού άξονα, μπροστά σε εξελίξεις που, εφόσον δεν αναστραφούν έγκαιρα, θα αποκλείσουν την ευρωπαϊκή ανάκαμψη. Πράγματι, με τα σημερινά χαμηλά επίπεδα του ευρώ, οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, έχουν επιτύχει υψηλές εξαγωγές αφού η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους στην απέραντη αγορά των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και των χωρών του Τρίτου Κόσμου βελτιώνεται και έτσι με τα υψηλά συναλλαγματικά έσοδα που συγκεντρώνουν δείχνουν να αδιαφορούν προς το παρόν για τις μεσοπρόθεσμες και δυσμενείς επιπτώσεις από την αύξηση του μαύρου χρυσού».

Αυτά γράφει, ανάμεσα σε άλλα, στο χτεσινό «Βήμα» ο Ν. Νικολάου, δικαιώνοντας τα ανάλογα, προ λίγων ημερών, σχόλια της στήλης και, κυρίως, αρκετά από τα όσα το ΚΚΕ απαντούσε στους διάφορους οπαδούς του «ευρωμονόδρομου» και της ΟΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ