Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ
Να απολογηθεί στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου

Επιστολή της Λιάνας Κανέλλη στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας στη Βουλή

Την κλήση του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ζητάει η βουλευτής του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη, προκειμένου αυτός να δώσει εξηγήσεις για τη συμφωνία του στην πρόσφατη κατάπτυστη απόφαση της ΕΕ, με την οποία καλείται ο γιουγκοσλαβικός λαός να καταψηφίσει τον Μιλόσεβιτς.

Η Λ. Κανέλλη, σε σχετική επιστολή της προς τον πρόεδρο του Θερινού Τμήματος της Επιτροπής, Π. Αυγερινό, τονίζει:

«Το χτεσινό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς το λαό της Σερβίας, που τον καλεί να καταψηφίσει την απερχόμενη κυβέρνηση Μιλόσεβιτς, αποτελεί μία κατάφωρη, κυνική και προκλητική επέμβαση στα εσωτερικά του ανεξάρτητου κράτους της Γιουγκοσλαβίας, καταπατά στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές και ευτελίζει το διεθνές δίκαιο. Την ανακοίνωση αυτή συνυπέγραψε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου.

Με δεδομένη την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εξαρτήσει την εγκυρότητα των εκλογών από το αν θα προκύψει αποτέλεσμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της και λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές συνέπειες τέτοιων ενεργειών, θεωρούμε αναγκαία την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου ο αρμόδιος υπουργός να παράσχει εξηγήσεις και να τοποθετηθούν υπεύθυνα τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ