Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΤΡΑΓΚΟΜΙΡ ΒΟΥΤΣΙΤΣΕΒΙΤΣ
Ο λαός της Γιουγκοσλαβίας δεν πουλιέται

Περήφανη δήλωση του πρέσβη της Γιουγκοσλαβίας στην Ελλάδα

Σε δήλωσή του, στον «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM», ο Ντραγκομίρ Βουτσίτσεβιτς, πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα, τόνισε τα παρακάτω:

«Οι υποσχέσεις της ΕΕ ότι θα άρει τις κυρώσεις εάν ο λαός καταψηφίσει τον Μιλόσεβιτς, επιβεβαιώνουν τον κυνισμό και τη διπλοπροσωπία που επιδεικνύει η δήθεν δημοκρατική Ευρώπη ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας. Αυτό αποτελεί την πλέον ωμή μορφή ανάμειξης στα εσωτερικά θέματα της Γιουγκοσλαβίας και είναι μορφή που μας παραπέμπει στην επιδρομή με άλλα μέσα, αντίθετα με τις βασικές αρχές που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις.

Η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας έλαβε κάθε απαραίτητο μέτρο για τις εκλογές της Κυριακής ώστε αυτές να είναι δημοκρατικές και σωστές. Αυτό θα το επιβεβαιώσουν και ο μεγάλος αριθμός διεθνών παρατηρητών που έχουν προσκληθεί από την κυβέρνηση για να παρακολουθήσουν τις εκλογές. Η θέση της ΕΕ είναι ανοιχτή υποστήριξη της μιας πλευράς και είναι αντίθετη με βασικές αρχές της δημοκρατίας αλλά και επικίνδυνη. Αυτή η στάση της ΕΕ με την οποία υπόσχεται να επιβραβεύσει, αποτελεί προσβολή στο λαό της Γιουγκοσλαβίας ο οποίος πάντοτε πάλευε για την αξιοπρέπειά του, την ελευθερία του και την εθνική ανεξαρτησία.

Τονίζω ότι οι κυρώσεις είναι παράνομες, αβάσιμες και αυθαίρετες, αντίθετες με τη χάρτα του ΟΗΕ και μάλιστα χωρίς τη συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο λαός αναμένει οι κυρώσεις αυτές να αρθούν χωρίς όρους και χωρίς να γίνεται χρήση αυτών έτσι ώστε να επηρεάζεται το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο λαός της Γιουγκοσλαβίας δεν πουλιέται, δε θα ξεπουλήσει τη χώρα του, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία του, για μια χούφτα δολάρια. Αυτό το απέδειξε με την ηρωική του αντίσταση κατά την επιδρομή του ΝΑΤΟ αλλά και με τα αποτελέσματα της ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων από βόμβες, πόλεων και χωριών. Είμαι πεισμένος ότι ο λαός μας θα δώσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς και στην κυβέρνηση της χώρας», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ